Elon Musk paljasti suuret visionsa: Marsiin vuonna 2024, raketit lennättämään ihmisiä maapallolla

Kuva: SpaceX
Jaa muillekin

Teknologiamiljardööri Elon Musk on paljastanut kunnianhimoisia suunnitelmiaan liittyen ihmisten matkustamiseen maapallolla ja Mars-lentoihin, kertoo muun muassa yhdysvaltalainen uutissivusto CNN.

Australiassa International Astronautical Congress (IAC) -kokouksessa puhunut Musk paljasti perjantaina, että hänen tavoitteenaan on alkaa lähettää ihmisiä Marsiin vuonna 2024. Jo tätä ennen, vuonna 2022, hänen avaruusyrityksensä SpaceX aikoo saada ainakin kaksi rahtialusta punaiselle planeetalle. Niiden tarkoituksena on asettaa Marsiin muun muassa energiajärjestelmä tulevia avaruuslentoja varten.

Saavuttaakseen nämä tiukat aikatavoitteet SpaceX alkaa rakentaa ensimmäistä avaruusalusta jo ensi vuoden puolessavälissä. Aluksen nimi on Big Falcon Rocket eli BFR, joka tunnetaan yhtiön sisällä myös lempinimellä ”Big F–king Rocket”. Siihen mahtuu kerralla noin 100 matkustajaa, ja sisällä on yli 40 hyttiä, suuret yhteisalueet ja viihdejärjestelmä. BFR olisi 106 metriä korkea ja 9 metriä leveä.

Musk ei suostunut kertomaan, miten paljon Mars-projekti tulee maksamaan avaruusyhtiölle. Tavoitteena on kuitenkin, että SpaceX saa tarpeeksi rahaa nykyisellä liiketoiminnallaan eli satelliittien laukaisemisella ja Kansainvälisen avaruusaseman kuljetusten hoitamisella. Lisäksi BFR-alusta on mahdollista käyttää uudelleen, joka vähentää kustannuksia.

Teknologiamiljardöörin visio ei pääty Marsin valloitukseen, vaan hänen suunnitelmissaan on lentää myös Kuuhun ja perustaa sinne ”Moon Base Alphaksi” nimettämänsä tukikohta.

Lisäksi Muskin tavoitteena on lennättää ihmisiä myös Maassa: hänen mukaansa raketit voisivat kuljettaa matkustajia kaupungista toiseen hyvin lyhyessä ajassa. Esimerkiksi lento New Yorkista Kiinan Shanghaihin kestäisi vain 39 minuuttia ja Lontooseen 29 minuuttia.

UP