Elon Muskin suunnittelema matka Marsiin ei ole halpa – ja saattaa viedä hengen

Joillakin saattaa olla turhan ruusuinen kuva mahdollisesta Marsin matkasta, kyseessä on monin tavoin hengenvaarallinen ympäristö. Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Miljonääri ja keksijä Elon Muskilla on kovat suunnitelmat. Hän haluaa viedä matkustajia Mars-planeetalle.

Halukkaita äärimmäisen vaaralliselle ja hintavalle reissulle varmasti riittää, varsinkin kun Muskin SpaceX-yhtiö antoi hiljattain tyylinäytteen osaamisestaan laukaistessaan onnistuneesti avaruuteen jo kertaalleen käytetyn kantoraketin.

Gizmodo-sivusto kertoo, että Musk on väläytellyt Marsin matkan hinnaksi 200 000 dollaria. Kuluja pyritään laskemaan uusiokäyttämällä laukaisuissa tarvittavia kantoraketteja.

Ilmailualan asiantuntija Ella Atkins  Michiganin yliopistosta epäilee kuitenkin, että 200 000 dollaria ei tule riittämään Mars-matkalipun hinnaksi.

Atkins epäilee, että alhaiseksi ilmoitetulla hinnalla tavoitellaan kansan tukea yhtiön toimille. SpaceX ei halua profiloitua miljonäärien lennättäjänä ja ilmoitettu 200 000 dollarin hinta antaakin toivoa laajemmalle ihmisjoukolle mahdollisuudesta lähteä suureen seikkailuun.

Atkins huomauttaa myös, että korkean hinnan lisäksi matkaan liittyy myös suuri riski menettää henkensä. Musk itsekin on varoittanut fanejaan siitä, että heidän on oltava valmiita kuolemaan tavoitellessaan unelmaansa. Etenkin ensimmäinen matka tulee olemaan vaarallinen.

 Teknisten vikojen lisäksi pitkäaikaisella oleskelulla avaruudessa ja Marsin pinnalla saattaa olla lukuisia vaarallisia terveysvaikutuksia matkaajiin.

Atkinsin mielestä ihmisten tulisi selkeämmin tajuta se tosiasia, että matka Marsiin on luultavasti vain yhteen suuntaan, eikä sieltä tulla elävänä takaisin.

UP

 

Be the first to comment on "Elon Muskin suunnittelema matka Marsiin ei ole halpa – ja saattaa viedä hengen"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*