87 miljoonan euron voittopotti kolmen hengen tamperelaisporukalle

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Suomen kaikkien aikojen suurin rahapelivoitto, Eurojackpotin noin 87 miljoonaa euroa, meni ennakkotiedoista poiketen kolmen hengen porukalle.

Kukin porukan jäsen voitti noin 29 miljoonaa euroa. Veikkauksen tiedotteen mukaan Tampereella asuva porukka kertoo pelaavansa Eurojackpotia säännöllisesti ja aina yhdellä rivillä.

– Nyt se on ainakin todistettu, että voi voittaa päävoiton yhdellä rivillä, yksi porukan jäsenistä toteaa Veikkauksen voittajakahveilla.

– Kerrankin onni potkaisi minua! En ollut viitsinyt edes ennen arvontaa miettiä, mitä tekisin voitolla, kun ajattelin että en kuitenkaan voita, toinen sanoo.

Voitto selvisi vasta lauantaiaamuna

Perjantain ja lauantain välisenä yönä yksi porukan jäsenistä lähetti tositetta hallussaan pitävälle porukan jäsenelle viestin, jossa hän kehotti tarkistamaan numerot, koska voitto oli tullut kuulemma Suomeen.

– En kuitenkaan viitsinyt siinä yöllä ruveta tarkistamaan, vaan menin nukkumaan, tositetta hallussaan pitänyt porukan jäsen kertoo.

Aamulla sama porukan jäsen soitti taas ja kehotti tarkistamaan numerot, sillä voittopeli oli kuulemma pelattu Lielahden K-citymarketissa Tampereella.

– Silloin aloin tarkistaa numeroita, ja aluksi näytti siltä, että yksi numero oli väärin. Kun tarkistin uudelleen kupongin, tajusin että kaikki oli oikein!

Hän yritti soittaa kolmannelle porukan jäsenelle, mutta tältä oli puhelimesta akku loppu. Reilun tunnin päästä kolmas porukan jäsen sai tiedon voitosta.

– En meinannut uskoa. Ajattelin, että tämä on jotain pilaa, kolmas porukan jäsen kertoo.

”Olen nukkunut kuin lapsi”

Yleensä suurvoittajat kärsivät ainakin ensimmäisenä yönä pahemman laatuisesta unettomuudesta. Tämä porukka ei ollut tyypillinen tapaus.

– Olen nukkunut kuin lapsi voitosta asti! Kaikki rahahuolet ovat poissa. Olen ollut helpottunut ja onnellinen, yksi voittajista kertoo.

Vain yksi voittajista kertoo, että uni ei tullut silmään voiton jälkeisinä öinä. Sen sijaan kaikki kolme myöntävät ruokahalunsa heikentyneen.

Porukan 87 miljoonan euron arvoista voittotositetta säilytettiin keittiön astiakaapissa ja sille oli varattu vahtivuorot niin, että asunto ei ollut hetkeäkään tyhjillään.

Osa voittajista meni kaikesta huolimatta normaalisti töihin tiistaina. Voittajat aikovat jatkaa töissä voiton jälkeenkin.

– Pysyy arkirutiinit kunnossa, yksi voittajista toteaa.

”Tampereella ei sovi leveillä”

Voittajat aikovat harkita rauhassa, miten sijoittavat rahojaan. Ainakin asuntosijoittaminen on käynyt mielessä.

Jossain vaiheessa voittajat aikovat juhlistaa voittoaan matkalla, mutta uutta autoa ei ilmesty kenenkään kotipihaan.

– Tampereella ei oikein sovi leveillä. Sellaista ei katsota hyvällä, yksi voittajista sanoo.

Voittajat ovat seuranneet sivusta hämmentyneinä ja huvittuneina, kuinka Tampereella kohistaan mahdollisesta voittajasta.

– Monet ovat pohtineet, että voittikohan joku tuttu. Olen vain myötäillyt puheita, yksi voittajista kertoo.

Porukan jäsenet saavat voiton tililleen noin kolme viikkoa arvonnan jälkeen. Jättivoitosta huolimatta porukka aikoo jatkaa Eurojackpotin pelaamista vielä jatkossakin.

– Samanlainen jännitys siinä säilyy edelleen, yksi porukan jäsenistä perustelee.

UP