Illanvieton karu päätös Roomassa: Tarjoilija hakkasi nuorta suomalaista naista kivellä ja raiskasi

Arkistokuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Suomalaisen naisen raiskaustapaus puhuttaa Italiassa. 22-vuotias nainen raiskattiin Rooman rautatieaseman lähistöllä viikonloppuna. Asiasta uutisoi muun muassa Corriere Della Sera.

Suomalaisnainen oli saapunut kaupunkiin vain muutamaa päivää aiemmin lastenhoitotyötä varten, ja perjantai-iltana hän oli lähtenyt ulos syömään ravintolaan ystäviensä kanssa.

Illallisen jälkeen nainen oli etsimässä taksia kotimatkalle, kun läheisen ravintolan bangladeshilainen tarjoilija tarjosi hänelle kyytiä. Mies oli vaikuttanut ystävälliseltä ja fiksulta, minkä takia hän onnistui vakuuttamaan suomalaisen lähtemään mukaansa.

Noin sadan metrin jälkeen mies yritti raiskata naisen, mutta tämä alkoi huutaa ja yritti paeta tilanteesta. Tässä vaiheessa eräs italialainen nainen oli kuullut huudot ikkunasta ja soitti poliisille. Hän myös huusi raiskausta yrittäneelle miehelle, että poliisit ovat tulossa ja kehotti häntä päästämään tytön menemään.

Siitä huolimatta tarjoilija alkoi hakata suomalaista suurella kivellä uhaten tappaa ja raiskasi tämän. Lopuksi hän vei vielä uhrinsa rahapussista 40 euroa.

Poliisit saapuivat paikalle nopeasti ja suomalainen nainen vietiin sairaalaan, jossa hän myös tunnisti tekijän valokuvasta. Myös ikkunasta huudot kuullut rouva tunnisti miehen. Epäilty pidätettiin lauantai-aamuna.

Bangladeshilaisella tarjoilijalla oli oleskelulupa, ja hän on nyt pidätettynä oikeudenkäyntiä varten.

Samalla alueella raiskattiin vuosi sitten australialainen tyttö.

Italiassa seksuaalinen väkivalta ja raiskaukset ovat olleet paljon esillä viime viikkoina sen jälkeen, kun kolme pakolaisena Italiaan tullutta pohjoisafrikkalaista miestä raiskasi puolalaisen turistin ja pahoinpiteli hänen poikaystävän Riminissä vajaa kuukausi sitten. Viikko sitten kaksi poliisia puolestaan raiskasi kaksi amerikkalaista opiskelijaa Firenzessä.

Mari Ojala, Milano – UP