Nuorisolla käynnissä vaarallinen leikki junaradalla Lempäälässä

Kuvituskuva: www.splitshire.com
Jaa muillekin

Poliisin mukaan Lempäälässä ja Akaassa on aiheutettu vaaratilanteita junaliikenteelle.

Sisä-Suomen poliisista kerrotaan, että Viialan rautatieasemalla nuoret ovat menneet vaarallisen lähelle junia, jotka kulkevat noin 200 kilometrin tuntivauhdin nopeudella aseman ohi.

Rautatiekiskoille on myös laitettu esineitä sekä Lempäälässä että Akaassa. Poliisi varoittaa, että pahimmillaan radalla olevat esineet voivat vahingoittaa vakavasti raideliikennettä ja matkustajia.

Lempäälässä rautatielle ja kiskojen läheisyyteen on asetettu muun muassa läheisistä taloista varastettuja postilaatikoita ja postilaatikoiden teline.

Poliisi kertoo tutkivansa raideliikenteen haittaamista ja vahingoittamista tapauksesta riippuen liikenteen häirintänä tai liikennetuhotyönä tai sen yrityksenä. Rikosoikeudellisena seurauksena voi olla vankeutta neljästä kuukaudesta neljään vuoteen. Lisäksi seurauksena voi olla huomattavia vahingonkorvauksia.

Poliisi on lisännyt valvontaa rautatieasemalla ja rautateiden läheisyydessä. Vanhempia pyydetään keskustelemaan asiasta nuorten kanssa, jotta asian vakavuus ymmärretään.

UP