Pullervon ja Siirin odottelu onnistuu taas – WWF:n Norppaliven ongelma korjattu

Kuvakaappaus: wwf.fi/norppalive
Jaa muillekin

Saimaannorppia seuraava WWF:n Norppalive on saanut ratkaistua tekniset ongelmansa.

Osalla keskiviikkona avatun Norppaliven käyttäjistä oli vaikeuksia saada lähetys näkymään omilla laitteillaan. Maailman luonnonsäätiö WWF:n mukaan äskettäin käyttöön otettu nettipalvelun suojaus aiheutti joillakin laitteilla ongelmia live-videon esittämisessä, mutta ongelma on nyt korjattu.

Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin viime vuonna, mutta kuvakulma on uusi. Iso osa saimaannorpista köllöttelee tällä hetkellä vielä viimeisillä jäillä, ja niiden odotetaan nousevan rantakiville pian.

– Päätimme asentaa kameran samaan paikkaan, jotta yleisöllä olisi paremmat mahdollisuudet nähdä jo tutuksi tulleita Pullervoa ja Siiriä. Norpat ovat melko paikkauskollisia, joten toivomme niiden nousevan kameran eteen köllöttelemään tänäkin keväänä, WWF:n tiedottaja Joonas Fritze sanoo tiedotteessa.

Norpat nousevat rantakiville vaihtamaan karvansa, kun viimeisetkin jäät ovat lähteneet Saimaalta. Tällä hetkellä jäitä on jäljellä lahdenpoukamissa. Norppaliven toinen tuotantokausi käynnistyy siis jännittävissä tunnelmissa, sillä norpista ei ole vielä havaintoja.

– Erittäin uhanalaisten saimaannorppien liikkeitä ei voi ennustaa täydellä varmuudella. Niinpä emme voi taata tai vaatia, että ne ilmestyvät kameran eteen välittömästi. Kamera on kuitenkin asennettu tuttuun paikkaan, jossa norpat ovat jo useana vuonna viihtyneet. Uskomme, että ennalta-arvaamattomuus on iso osa Norppaliven viehätystä, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Livelähetys on katsottavissa osoitteessa wwf.fi/norppalive.

UP