Video: Jäämeren kylmyys jyrää lämmön pois – luvassa hallaa ja yöpakkasia

Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Tänään on saatu nauttia kesäisistä lämpötiloista ainakin maan länsi- ja eteläosissa, missä elohopea on kivunnut parhaimmillaan reippaasti yli 20 asteeseen.

Ilmatieteen laitoksen mukaan säähän tulee kuitenkin jo ensi viikolla täyskäännös, kun Jäämereltä alkaa puhaltaa koleita tuulia aina etelään saakka. Muutos tapahtuu suurimmassa osassa maata tiistain ja keskiviikon aikana, pohjoisosissa jo tätä aiemmin. Ilmatieteen laitos varoittaa, että jopa hallaan ja yöpakkasiin on syytä varautua.

Viime päivienkin aikana sää on ollut Suomessa huomattavasti viileämpää kuin muissa Pohjoismaissa, missä on nautittu jopa 30 asteen helteistä. Esimerkiksi Norjan Nedre Eggedalissa mitattiin eilen 30,9 astetta, mikä hipoo maan kaikkien aikojen toukokuun lämpöennätystä eli 31,1 astetta. Se mitattiin Gvarvissa 25. toukokuuta 2012.

Myös Ruotsissa ja Tanskassa on päästy lähelle 30 astetta kahden viime päivän aikana. Samaan aikaan Suomen ylimmät lämpötilat olivat perjantaina 20,2 astetta Porvoossa ja lauantaina 16,3 astetta Jomalassa.

UP