WWF: Suomalaiset kuluttivat 3 kuukaudessa koko vuoden luonnonvarat

Kuva: Jaymantri
Jaa muillekin

Ympäristöjärjestö WWF:n mukaan suomalaiset ovat jo kuluttaneet oman osuutensa luonnonvaroista vuoden 2017 osalta.

Tuoreen laskelman mukaan suomalaisten niin sanottu ylikulutuspäivä oli maanantaina 3. huhtikuuta. Tämä tarkoittaa, että suomalaiset kuluttivat noin kolmessa kuukaudessa luonnonvarat, joiden pitäisi riittää koko vuodeksi.

– Suomalaiset kuluttavat oman osansa maailman luonnonvaroista noin nelisen kuukautta maailman keskiarvoa aiemmin, todetaan WWF:n tiedotteessa.

Syyt luonnonvarojen kovaan kulutukseen ovat energiantuotannossa ja liikenteessä sekä ruoan tuotannossa. Niistä löytyvät myös ratkaisut kulutuksen vähentämiseen.

– Tuulivoiman, aurinkoenergian ja lämpöpumppujen hyödyntäminen sekä rakennusten energiatehokkuuden parantaminen, julkisen liikenteen suosiminen aina kun mahdollista, lähimatkailu pitkien lentomatkojen sijaan, WWF Suomen pääsihteeri Liisa Rohweder listaa ratkaisuja kulutuksen vähentämiseksi.

– Jokainen voi vähentää omaa kulutustaan myös valitsemalla lautaselleen useammin kasviksia tai kestävästi pyydettyä kalaa lihan sijaan sekä välttämällä ruokahävikkiä.

Maailman ylikulutuspäivä on viime vuosina asettunut elokuulle. Se on ajankohta, jona ihmisten luonnonvarojen kulutus ylittää laskennallisesti maapallon biokapasiteetin, eli kyvyn tuottaa uusiutuvia luonnonvaroja ja käsitellä fossiilisten polttoaineiden käytön aiheuttamia kasvihuonekaasupäästöjä.

Suomalaisten ylikulutuspäivä perustuu Global Footprint Networkin vuosittaisiin laskelmiin maiden ekologisista jalanjäljistä.

UP

Be the first to comment on "WWF: Suomalaiset kuluttivat 3 kuukaudessa koko vuoden luonnonvarat"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*