10-vuotias poika paljasti maailmankuulun museon nolon kömmähdyksen

Natural History Museum, Lontoo (Kuva: Pixabay.com)
Jaa muillekin

Kuuluisan Lontoon luonnontieteellisen museon (Natural History Museum) työntekijät ovat jääneet nololla tavalla kiinni tekemästään virheestä, kertovat Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Daily Mail sivuillaan.

Syntymäpäiväänsä juhlimassa ollut 10-vuotias Charlie Edwards oli nimittäin tarkkana vieraillessaan museossa ja huomasi hämmästyksekseen väärin nimetyn dinosauruksen. Hirmulisko, joka oli nimetty virheellisesti lihaa syöväksi oviraptoriksi, oli todellisuudessa kasvinsyöjänä tunnettu protoceratops.

Kun poika kertoi äidilleen havaitsemastaan kömmähdyksestä, tämä ei aluksi uskonut museon arvovaltaisten asiantuntijoiden erehtyneen:

– Sanoin hänelle, että ”Tämä on Natural History Museum. Tiedän, että olet todella hyvä dinosaurustietojen kanssa, mutta en ole varma, oletko oikeassa, Jade Edwards kertoo.

Poika ei kuitenkaan perääntynyt asiassa ja lopulta luonnontieteellisen museon työntekijä ehdotti, että tämä lähettäisi asiasta sähköpostia. Tällä viikolla Charlie sai lopulta museolta vastauksen, jossa todettiin hänen olleen täysin oikeassa.

– Meidän olisi pitänyt tajuta hänen olevan oikeassa. Hän rakastaa dinosauruksia. Olen hyvin, hyvin ylpeä hänestä. Charliella on Aspergerin syndrooma ja tapana etsiä rakastamastaan aiheesta mahdollisimman paljon tietoa.

Myös Lontoon luonnontieteellinen museo on ollut hyvin vaikuttunut 10-vuotiaan tietämyksestä ja toivoo tämän intohimon paleontologiaa kohtaan jatkuvan tulevaisuudessakin.

– Tutkimus ja ymmärryksemme maailmasta muuttuu jatkuvasti, ja dinosaurusnäyttelyä on muutettu useita kertoja tämän takia. Virhe tehtiin näiden muutosten aikana, museon tiedottaja toteaa.

UP