Ex-agentti: Pohjois-Korealla salaisia eliittijoukkoja – tavoitteena siepata länsimaalaisia

Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Pohjois-Korea on kouluttanut salaa eliittijoukkoja, joiden tavoitteena on kidnapata länsimaalaisia henkilöitä mahdollisen aseellisen konfliktin alkaessa, väittää maasta loikannut entinen agentti.

Ung-gil Lee kertoo brittiläisen Daily Mail -sivuston haastattelussa, että hän kuului tällaisiin erikoisjoukkoihin. Joukkojen tarkoituksena on siepata esimerkiksi länsimaalaisia diplomaatteja, turisteja ja liikemiehiä Etelä-Korean puolelta ja tuoda heidät panttivangeiksi Pohjois-Koreaan, mikäli Yhdysvallat aloittaa aseellisen hyökkäyksen maata vastaan.

Leen mukaan panttivankeja ei ole tarkoitus palauttaa elävinä takaisin.

Nyt 37-vuotias loikkari kertoo itse kuuluneensa 100 henkilöä käsittäneeseen joukko-osastoon, jonka agentit olivat varustautuneet sekä perinteisillä aseilla että hermomyrkyillä.

– Livahtaisimme Etelä-Korean puolelle, vaihtaisimme vaatteet, menisimme paljon ulkomaalaisia käsittäville alueille ja ottaisimme jotkut heistä vangeiksi. Me opettelimme ulkoa suurimpien suurlähetystöjen sijainnit, puhelinnumerot ja autojen rekisterinumerot.

Lee väittää, että Pohjois-Korealla on useita samankaltaisia eliittijoukkoja, jotka ovat keskittyneet eri Etelä-Korean alueisiin ja kaupunkeihin.

Tilanne Pohjois-Korean ja Yhdysvaltojen välillä on kiristynyt viime päivien aikana. Yhdysvallat päätti lähettää laiva-osaston Korean niemimaan lähistölle, koska Pohjois-Korea on jatkanut ohjuskokeitaan. Viimeksi varhain tänä aamuna maa yritti jälleen laukaista ohjuksen, mutta koe kuitenkin epäonnistui.

UP

Be the first to comment on "Ex-agentti: Pohjois-Korealla salaisia eliittijoukkoja – tavoitteena siepata länsimaalaisia"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*