Facebookissa julkaistu kuva tatuoinneista paljasti – yakuza-pomon 14 vuoden piileskely loppui

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Vuosikausia pakoillut entinen rikollisjohtaja on pidätetty Thaimaassa sen jälkeen, kun kuvat hänen yakuza-tatuoinneistaan levisivät internetissä.

Brittiläinen Guardian-lehti kirjoittaa, että Japanin viranomaiset epäilevät 72-vuotiasta Shigeharu Shiraita osallisuudesta kilpailevan yakuza-klaanin johtajan ampumiseen vuonna 2003. Yakuza on japanilaista järjestäytynyttä rikollisuutta, johon kuuluu tuhansia eri klaaneja. Sen tunnusmerkkeihin kuuluu suuret tatuoinnit.

Shirai ehti kuitenkin paeta Thaimaahan ennen pidätystään. Paikallisen naisen kanssa avioitunut rikollispomo ehti viettää rauhallisia eläkepäiviään peräti 14 vuoden ajan, kunnes joku julkaisi Facebookissa kuvan hänestä pelaamassa tammipeliä kadunvarrella. Kuvassa on selvästi nähtävissä entisen yakuza-pomon tatuoinnit sekä puuttuva pikkusormi. Yakuzan jäsenet katkaisevat usein jonkun sormenpäänsä hyvittääkseen tekemäänsä rikkomusta.

Kuvaa jaettiin yli 10 000 kertaa Facebookissa, ja lopulta se kiinnitti myös Japanin poliisin huomion. Se ilmoitti asiasta Thaimaan viranomaisilla, joka suoritti pidätyksen viime viikolla Shirain kauppa

Thaimaan poliisin mukaan Shirai on myöntänyt olleensa Kodokai-klaanin johtaja, mutta kieltänyt syyllisyytensä murhaan. Shirai karkotetaan nyt takaisin Japaniin, jossa hän joutuu oikeuden eteen vastaamaan murhasyytteestä.

Kuvat Shirain tatuoinneista on nähtävissä muun muassa brittiläisen The Timesin sivuilla.  

UP