Finnair aloittaa matkustajien vapaaehtoisen punnitsemisen

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

 

Lentoyhtiö Finnair aloittaa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa vapaaehtoisen punnitsemisen Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Yhtiön tiedotteen mukaan tiedot kerätään lähtöporteilla kierrätettävällä vaa’alla, ja ensimmäinen tiedonkeruuvaihe on loka-marraskuun vaihteessa.

Projektin taustalla on halu saada ajantasaista, Finnairin omaan reittiverkostoon ja asiakasprofiiliin perustuvaa dataa matkustajien ja heidän käsimatkatavaroidensa keskimääräisestä painosta. Matkustajien ja käsimatkatavaran keskipainoja käytetään erilaisissa lentokoneen kuormaukseen ja tasapainoon liittyvissä laskelmissa.

– Tällä hetkellä käytämme laskelmissa muiden lentoyhtiöiden tavoin EASA:n standardipainoja vuodelta 2009. Haluamme nyt varmistaa, että meillä on paras mahdollinen data käytössämme tässäkin asiassa, ja siksi keräämme dataa omasta verkostostamme, sanoo Finnairin asiakasprosessista lentokentillä vastaava Sami Suokas.

Finnairin mukaan ainoastaan asiaa hoitava asiakaspalvelija näkee punnitustuloksen. Asiakkaasta kirjataan tietokantaan asiakkaan ja matkatavaran yhteispaino, asiakkaan ikä, sukupuoli, matkan tarkoitus, matkustusluokka ja ruumassa kuljetettavat matkatavat.

Tiedot kerätään ensin noin 150 asiakkaalta. Sen jälkeen voidaan arvioida lopulliseen datankeruuseen loppuvuonna 2017 ja keväällä 2018 tarvittavien punnitusten määrä.

UP