Hain epäillään hyökänneen teinipojan kimppuun Kanariansaarilla – viranomaiset vaitonaisia

Kuvituskuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Hain epäillään purreen teinipoikaa Kanariansaarilla, kertovat brittisivustot The Sun ja Daily Mail.

Nuori poika oli ollut surffaamassa Gran Canarian rannikolla, kun mitä ilmeisimmin hai oli hyökännyt tämän jalkoihin kiinni. Teinipoika sai tilanteessa jalkateräänsä ja sääreensä suuria haavoja.

Tarkkaa tapahtumapaikkaa tai uhrin vammojen vakavuutta ei ole kerrottu julkisuuteen.

Espanjan ja Kanariansaarten viranomaiset ovat olleet toistaiseksi vaitonaisia tapauksesta. He eivät ole vahvistaneet haihyökkäystä, mutta aikovat tutkia asiaa. Lisäksi Gran Canarian saaren viranomaiset lupaavat tutkia tapahtuma-alueen, jotta uimareiden turvallisuus voidaan taata.

Joidenkin tietojen mukaan paikallisille viranomaisille olisi ilmoitettu haihavainnoista muutama päivä sitten, mutta he eivät pitäneet niitä merkittävinä.

Kanariansaarten rannikolla asuu useitakin hailajeja, mutta ne näyttäytyvät ihmisille vain harvoin. Viimeisen sadan vuoden aikana alueella on tapahtunut ainoastaan viisi haihyökkäystä eikä yksikään niistä ole johtanut uhrin kuolemaan.

Viimeisin hyökkäys tapahtui vuonna 2015, kun turistina Gran Canarialla ollut espanjalainen Cristina Ojeda-Thies loukkaantui hain purressa häntä käteen. Tapaus sattui Arinaga Beach -rannalla saaren itäosassa.

UP