Helsinki on maailman yhdeksänneksi paras kaupunki asua – Tukholma putosi kauas kärjestä

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Helsinki on maailman parhaita kaupunkeja asua, kertoo tuore selvitys.

Uutiskanava CNN kertoo verkkosivuillaan analyysilaitos Economist Intelligence Unitin tekemästä listauksesta, jossa pyrittiin asettamaan 140 maailman kaupunkia paremmuusjärjestykseen. Kaupunkien asuttavuutta mitattiin muun muassa terveydenhuollon, kulttuurin, ympäristön, vakauden, koulutuksen ja infrastruktuurin perusteella.

Analyysilaitoksen listan kärkisijalla on edelleen Australian Melbourne, joka on ollut ykköspaikalla jo seitsemän vuotta peräkkäin. Toiseksi sijoittui Itävallan pääkaupunki Wien ja kolmanneksi Kanadan Vancouver.

Oma pääkaupunkimme Helsinki ylsi 9. sijalla, mikä oli sen sijoitus myös viime vuonna.

CNN:n mukaan listan kärkisijat eivät ole juuri muuttuneet viime vuoden selvityksestä, mutta muutamat kaupungit kokivat suuren pudotuksen. Esimerkiksi Ruotsin pääkaupunki Tukholma putosi sijalle 26. ja Britannian Manchester sijalle 51. viime aikaisten terrori-iskujen takia.

Asuttavuutta mittaavan selvityksen hännänhuippuna olivat kaupungit, jotka kärsivät sodasta, köyhyydestä ja poliittisesta epävakaudesta. Listan mukaan Syyrian pääkaupunki Damaskos, Nigerian Lagos ja Libyan Tripoli ovat tällä hetkellä maailman huonoimpia kaupunkeja asua.

Asuttavimmat kaupungit 2017:

1. Melbourne, Australia
2. Wien, Itävalta
3. Vancouver, Kanada
4. Toronto, Kanada
5. (jaettu sija) Calgary, Kanda
5. (jaettu sija) Adelaide, Australia
7. Perth, Australia
8. Auckland, Uusi-Seelanti
9. Helsinki, Suomi
10. Hampuri, Saksa

UP