Hurja teoria: Uusi valokuva todistaa Amelia Earhartin selvinneen viimeisestä lennostaan?

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Äskettäin löydetty valokuva saattaa valottaa yhdysvaltalaisen lentäjän ja ilmailualan uranuurtajan Amelia Earhartin kohtaloa, kertoo NBC News -sivusto.

Earhart katosi Tyynellämerellä vuonna 1937, kun hän oli yrittämässä ensimmäisenä naislentäjänä maailmanympärilentoa. Hänet julistettiin kuolleeksi kaksi vuotta myöhemmin, kun yhdysvaltalaiset viranomaiset totesivat hänen koneensa syöksyneen mereen. Earhartin tai hänen suunnistajana toimineen Fred Noonanin ruumiita ei ole löydetty.

Nyt Yhdysvaltain Kansallisesta arkistosta on kuitenkin löydetty kauan unohduksissa ollut kansio, jossa olleen valokuvan perusteella Earhart ei olisi sittenkään kuollut maahansyöksyssä. Valokuvassa on Earhartia ja Noonania huomattavasti muistuttavat nainen ja mies satamalaiturilla. Taustalla japanilaislaiva Koshu hinaa perässään noin 11,5 metristä esinettä – Earhartin lentokone oli samanpituinen.

Valokuvalöytöä ja Earhartin kohtaloa käsitellään History-televisiokanavan ohjelmassa ”Amelia Earhart: The Lost Evidence”, joka esitetään sunnuntaina. Ohjelmassa haastatellut tutkijat uskovat, että Earhartin lentokurssi muuttui jostakin syystä, mutta hän olisi selvinnyt koettelemuksesta ja laskeutunut Marshallinsaarille. Tällöin hän ja Noonan olisivat jääneet paikkaa tuolloin hallinneen Japanin vangeiksi.

-Uskomme, että Koshu-laiva vei hänet (Earhartin) Saipan-saarelle (Pohjois-Mariaanien saariryhmään) ja hän kuoli ollessaan japnailaisten hallussa, sanoo ohjelman tuottaja Gary Tarpinian.

Asiantuntijoiden mukaan valokuva vaikuttaa oikealta ja käsittelemättömältä. Heidän mukaansa sen on saattanut ottaa henkilö, joka on vakoillut Yhdysvaltojen puolesta Japanin armeijan toimintaa.

Japanin viranomaiset kertoivat NBC Newsille, että heillä ei ole tietoa Earhartin kiinni ottamisesta tai vankina olemisesta.

UP