Italia raivostui homeopaattisesta hoidosta – 7-vuotias kuoli korvatulehdukseen

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Italia kuohuttaa traaginen tapaus, missä homeopaattisilla lääkkeillä hoidettu 7-vuotias poika kuoli korvatulehdukseen. Poika menehtyi Keski-Italian Anconassa viime sunnuntaina.

Italialaisen La Stampan mukaan lapsella oli hyvin laajalle edennyt bakteeriperäinen korvatulehdus. Vanhemmat olivat kuitenkin hoitaneet poikaa ainoastaan homeopaattisilla lääkkeillä ja konsultoineet homeopatian guruksi tituleerattua lääkäriä.

Kun viime keskiviikkona vanhemmat vihdoin veivät koomassa olevan pojan ensiapuun, neurokirurgit yrittivät poistaa aivoihin asti levinnyttä mätää sekä tulehduksen aiheuttamaa painetta aivoista. Pojan auttamiseksi ei ollut kuitenkaan enää mitään tehtävissä. Kun lääkärit julistivat hänet aivokuolleeksi, vanhemmat päättivät elintenluovutuksesta, jonka ansiosta kolme lasta saivat tarvitsemansa elinsiirron.

Poikaa oli hoitanut 15 päivää kestäneen korvatulehduksen ajan 54-vuotias homeopatiaan erikoistunut lääkäri. 48 tuntia ennen kun poika menetti pysyvästi tajuntansa lääkäri oli väittänyt, että antibioottihoito tekisi lapsesta kuuron ja veisi hänet maksakoomaan.

Tiedotusvälineiden mukaan pojan vanhemmat ovat viimeisen kolmen vuoden aikana pyytäneet hoitoa ainoastaan kyseiseltä homeopatian lääkäriltä, vaikka tämä ei ole erikoistunut lastenlääketieteeseen. Hän oli myös neuvonut vanhempia jättämään tehosterokotteet ottamatta.

Italian viranomaiset ovat aloittaneet rikostutkinnan lääkärin ja vanhempien toimista. Asiaa tutkitaan kuolemantuottamuksena. Terveysviranomaistenn mukaan korvatulehdus olisi voitu hoitaa hyvin helposti antibiooteilla eikä se missään nimessä olisi johtanut kuolemaan oikean hoidon avulla.

UP / Mari Ojala, Italia