Johnson & Johnson tuomittiin yli 400 miljoonan dollarin korvauksiin vauvantalkkijutussa

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Yhdysvalloissa oikeus on tuominnut hygienia- ja tervyestuotteita valmistavan Johnson & Johnson -yhtiön maksamaan satojen miljoonien dollareiden korvaukset munasarjasyöpään sairastuneelle naiselle. Asiasta kertoo muun muassa yhdysvaltalainen CNN.

63-vuotias Eva Echeverrian mukaan hän sairastui käytettyään Johnson & Johnsonin Baby Powder -vauvantalkkia säännöllisesti intiimihygieniansa hoidossa vuosikymmenien ajan. Hän lopetti tuotteen käytön vasta viime vuonna luettuaan uutisen naisesta, joka oli käyttänyt talkkia ja sairastunut niin ikään munasarjasyöpään. Echeverrian todisti oikeudessa, että hän olisi lopettanut jo aiemmin, mikäli pakkauksessa olisi ollut varoitus syöpäriskistä.

Kalifornialainen oikeusistuin määräsi Johnson & Johnsonin maksamaan yhteensä 417 miljoonan dollarin (353 miljoonan euron) korvauksen naiselle. Yhtiö aikoo valittaa tuomiosta ja sanoo lausunnossaan tutkimusten osoittavan, että sen tuotteet ovat täysin turvallisia.

Johnson & Johnsonia vastaan on nostettu jo tuhansia oikeusjuttuja Yhdysvalloissa, koska se ei ole varoittanut talkkinsa syöpäriskistä. Maan lain mukaan yhtiön ei tarvitse varoittaa asiasta pakkauksessa, mutta tuotteen tulee olla turvallinen kuluttajille.

Tutkimustulokset talkin mahdollisesta yhteydestä syöpään ovat olleet ristiriitaisia.

UP