Kirpputorilta ostettu 11 euron sormus paljastui aidoksi – arvo jopa 400 000 euroa

Kuva: Sotheby's
Jaa muillekin

Britanniassa kirpputorilta ostetun timanttisormuksen hinnan odotetaan nousevan jopa 350 000 puntaan (yli 405 000 euroon), kun se myydään Sotheby’s-huutokaupassa kesäkuun alussa.

Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Guardian-lehti verkkosivuillaan. Niiden mukaan sormuksen nykyinen omistaja oli hankkinut sormuksen Lontoosta peräkonttikirppikseltä 10 punnan hintaan (noin 11,50 euroa) 1980-luvulla. Hän oli luullut suurta sormusta pelkäksi pukukoruksi ja käyttänyt sitä vuosikymmenien ajan niin arkisia askareita tehdessään kuin ostoksilla käydessään.

30 vuoden jälkeen omistaja lähestyi tunnettua Sotheby’s-huutokauppakamaria, koska toinen korukauppias oli arvioinut sormuksen olevan merkittävän arvokas.

– He (omistajat) tulivat sen ajatuksen kanssa, että timanttisormus saattaisi olla aito, mutta heillä ei ollut aavistustakaan sen arvosta, kertoo Sotheby’s-huutokaupan koruosaston päällikkö Jessica Wyndham.

– Suurin osa ihmisistä ei osaa edes alkaa unelmoida, että omistaisi noin suuren timantin.

Tarkemmissa tutkimuksissa selvisi, että kyseessä 26,27 karaatin valkoinen timantti, joka on hiottu cushion-muodolla. Sen historiaa tai sitä, kuinka se päätyi peräkonttikirpputorille, ei ole toistaiseksi pystytty selvittämään.

UP