Kuin elokuvasta! Röyhkeät varkaat veivät miljoonien arvoiset näyttelykorut keskellä kirkasta päivää

Arkistokuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Ammattimaisesti toimineet varkaat ovat iskeneet jalokivinäyttelyyn Italiassa eilen. Saaliikseen vorot saivat Venetsian Dogen palatsissa (italiaksi Palazzo Ducale) olevasta näyttelystä arviolta muutaman miljoonan arvoiset korvakorut ja rintaneulan.

Corriere del Veneto -sivuston mukaan elokuvatyyliin tehty ryöstö tapahtui näyttelyn viimeisenä päivänä aamupäivällä. Varkaat olivat ostaneet pääsylipun kello 9.55, ja varkaus huomattiin 13 minuuttia myöhemmin. Korut oli varastettu lasivitriinistä, jonka hälytyslaitteita oli säädetty niin, että hälytys laukesi vasta muutama minuutti sen jälkeen, kun vitriini oli rikottu. Turvatoimet käynnistettiin välittömästi, ja kaikki näyttelyvieraat suljettiin palatsiin sisälle tarkastuksia varten.

Ryöstäjät olivat tässä vaiheessa ehtineet kuitenkin jo pakoon eikä heitä ole vielä tavoitettu etsinnöistä huolimatta. Myös ryöstösaalis on edelleen varkaiden hallussa.

Valvontakameroiden nauhoituksista näkyy, että varkaita oli kaksi. Italian viranomaisten mukaan tämän tilaustyönä tehdyn ryöstön taustalla on hyvin organisoitunut ryhmä, joka tietää turvalaitteiden teknologian.

Varkaiden saaliikseen saamat kaksi erittäin arvokasta korua eivät olleet näyttelyn kalleimmat esineet. Ne kuuluivat Intian maharadza-hallitsijoiden arvokorujen kokoelmaan, jonka omistaa qatarilainen sheikki Hamad bin Abdullah Al Thani. Korut olivat esillä Italiassa ensimmäistä kertaa, ja näyttelypaikkana toimi yksi Venetsian arvokkaimmista palatseissa.

Näyttely kertoo intialaisten maharadzojen ja heidän puolisoidensa arvokorujen historiasta ja taiteesta 500 vuoden ajalta. Koruissa on käytetty kultaa ja jalokiviä.

Asiantuntijoiden mukaan korujen jälleenmyynti tulee kuitenkin olemaan vaikeaa, sillä kyse on erittäin harvinaisista koruista ja niiden todellista arvoa on vaikea arvioida.

UP – Mari Ojala, Italia