Lähteet: Matkustamojen tietokonekielto laajenemassa Eurooppaan – vaikuttaisi yli 350 lentoon päivittäin

Kuva: gratisography.com
Jaa muillekin

Euroopan lentoyhtiöt ja ilmailuviranomaiset valmistautuvat Yhdysvaltojen mahdolliseen päätökseen, joka kieltäisi ottamasta kannettavia tietokoneita matkustamoon Euroopasta Yhdysvaltoihin suuntautuvilla lennoilla.

Presidentti Donald Trumpin hallinto kielsi jo maaliskuussa kannettavat tietokoneet, tabletit ja muut vastaavat laitteet niillä lennoilla, jotka lähtevät tietyiltä lentokentiltä Lähi-idästä ja Afrikasta Yhdysvaltoihin. Kyseisiltä kymmeneltä lentokentältä lähtevien matkustajien täytyy pakata kaikki kännyköitä isommat elektroniikkalaitteet ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Uutiskanava CNN kertoo verkkosivuillaan, että ilmailuala odottaa nyt Yhdysvaltojen laajentavan matkatavaroita koskevan kiellon Eurooppaan. Suuren eurooppalaisen lentoyhtiön johtajistoon kuuluva lähde kuvailee tilannetta ”täydeksi sotkuksi”.

– Odotamme jotain tapahtuvan, mutta emme ole aivan varmoja mitä ja milloin, nimettömänä pysyttelevä lähde sanoo.

Sekä Yhdysvaltojen hallintoon että turvallisuusviranomaisiin kuuluvat lähteet arvioivat CNN:lle, että kieltoa tullaan mitä todennäköisimmin laajentamaan Eurooppaan pian. Lähteet kuitenkin painottavat, että lopullista päätöstä ei ole vielä tehty.

Kiellon taustalla on pelko siitä, että terroristit voisivat piilottaa pommin elektronisiin laitteisiin. Ilmailualan asiantuntijat ovat kuitenkin kyseenalaistaneet päätöksen järkevyyden ja muistuttaneet turvallisriskistä, mikäli lentokoneen ruumassa kuljetaan suurta määrää akkuja samanaikaisesti.

Suurempien elektroniikkalaitteiden käyttökielto vaikuttaisi moneen lentomatkustajaan, sillä Yhdysvaltoihin saapuu Euroopasta päivittäin yli 350 lentoa.

UP