Lucifer ei hellitä – helleaalto vaatinut jo useita uhreja Etelä-Euroopassa

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Vaarallinen Lucifer-helleaalto piinaa edelleen ympäri Etelä-Eurooppaa, vaikka lämpötilat ovat hieman pudonneet viime viikon jopa 45 asteen lukemista. Brittiläisen Daily Mailin mukaan tänään elohopean odotetaan kipuavan esimerkiksi Espanjan Sevillassa 40 asteeseen, Italian Roomassa 39 asteeseen ja Sisiliassa 42-44 asteeseen.

Osiin Makedoniaa on julistettu hätätila, koska alueilla riehuvien maastopalojen pelätään leviävän edelleen. Makedonian eri paloja on yritetty taltuttaa jo parin viikon ajan, ja ainakin yksi henkilö on kuollut.

Kreikan Kytheran saarelle on niin ikään julistettu hätätila maastopalon takia. Toistaiseksi palo ei ole uhannut asutusta, mutta viisi kylää ja yksi luostari on evakuoitu. Kaikkiaan Kreikassa on riehunut yli 40 maastopaloa viimeisen 36 tunnin aikana, mutta suurin osa niistä on saatu sammutettua.

Myös Ranskan Korsikan saarella on valloillaan maastopalo, jota on yritetty sammuttaa useita päiviä.

Italiassa kolme ihmistä on kuollut rajuissa myrskyissä, jotka johtuvat helleaallosta. 41-vuotias belgialaismies kuoli, kun puu kaatui hänen telttansa päälle kesäleirillä Friulissa Koillis-Italiassa. Myös toinen mies menehtyi, kun voimakkaat tuulet kaatoivat puun Marziassa järjestetyillä festivaaleilla. Lisäksi vuoristossa ollut retkeilijä kuoli salamaniskuun.

Meteorologien mukaan näin korkeat lämpötilat eivät ole harvinaisia, mutta Lucifer-helleaallon kesto ja suuri vaikutusalue ovat epätavallisia.

UP