Matkustajakone alkoi täristä ”kuin pesukone” kesken lennon: ”Lentäjä pyysi meitä rukoilemaan”

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Australiassa matkustajakone on joutunut palaamaan takaisin lähtölentokentälleen sen jälkeen, kun moottoriongelmat alkoivat tärisyttää sitä rajusti. Asiasta kertovat muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja ABC News.

Perthistä Malesian Kuala Lumpuriin matkalla ollut AirAsia X -lentoyhtiön kone ehti olla ilmassa 90 minuutin ajan ennen kuin ongelma ilmeni. Lennolla olleen matkustajan mukaan moottorivika sai koko lentokoneen ”tärisemään kuin pesukone”.

– Tuntui kuin olisit ollut istumassa pyykinpesukoneen päällä, kuvailee Brenton Atkinson ABC Newsille. Hänen mukaansa tärinä oli huomattavasti rajumpaa kuin tavallisessa turbulenssissa.

Perthissä opettajana työskentelevä Damos Stevens puolestaan kertoo Daily Mail -sivuston haastattelussa, että lentäjä olisi kehottanut matkustajia ”rukoilemaan heidän puolestaan”.

Lennolla ollut Sophie Nicolas kuvailee, että monet matkustajat olivat hätääntyneitä.

-Tiesin matkustamohenkilökunnan reaktioista, että tilanne oli todella paha. Itkin paljon, monet (matkustajat) itkivät ja yrittivät soittaa äideilleen, mutta emme voineet muuta kuin odottaa ja luottaa lentokapteeniin. Kaikki antoivat aplodit, kun laskeuduimme.

Matkustajakone pääsi laskeutumaan turvallisesti takaisin Perthiin tänään kello 10 paikallista aikaa. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa.

AirAsia X -lentoyhtiö ei ole toistaiseksi juuri kommentoinut asiaa. Sen mukaan lennon keskeytymisen syynä olivat ”tekniset ongelmat”.

UP