Matkustajat raivoissaan Ryanairin lentokaaoksesta – 250 000 asiakasta jää ilman korvauksia

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Halpalentoyhtiö Ryanairin matkustajat ovat raivoissaan yli 2 000 peruuntuneen lennon aiheuttamista ongelmista.

Ryanairin joutui perumaan lentojaan kuuden viikon ajalta lentäjien pitämättömien lomien takia. Brittilehti Daily Mailin mukaan yhtiön osakkeet ovat laskeneet lentokaaoksen takia kolmella prosentilla, ja sen markkina-arvosta on sulanut arviolta 500 miljoonaa puntaa.

Suurimmat ongelmat ovat kuitenkin langenneet tavallisten matkustajien harteille, joista monet ovat joutuneet jäämään lomakohteisiinsa paluulentojen peruuntuessa. Korvaavat paluulennot on järjestetty vasta useiden päivien päästä, joten matkustajien on ollut pakko maksaa muun muassa lisämajoitukset hotelleissa omasta rahapussistaan.

– Olemme melkolailla jumissa. Meidän täytyy varata nyt toinen lento kotiin, ja se on neljä kertaa kalliimpaa (kuin alkuperäinen lento), kertoo tanskalainen Simon Christensen, joka joutui jäämään Britanniaan ystävänsä kanssa paluulennon Tanskaan peruuntuessa.

– He (Ryanair) ovat sulkeneet asiakaspalvelunsa chatin emmekä saa yhteyttä heihin. Varaamme toisen lennon, ja otan yhteyttä asianajajaani, kun olen kotona. Tämä on kuin vitsi.

Ryanair on ilmoittanut, että yli 250 000 matkustajaa jää ilman korvauksia lentosotkusta, koska heille on ilmoitettu peruuntumisesta kaksi viikkoa ennen lentoa. Kaikkiaan lentokaaoksen on arvioitu vaikuttavan jopa 400 000 irlantilaisyhtiön asiakkaaseen.

Monet ovat kuvailleet Ryanairin toimintaa ”häpeälliseksi”. Värikkäistä lausunnoistaan tunnettu halpalentoyhtiön pääjohtaja Michael O’Leary on kuitenkin kieltäytynyt eroamasta ja todennut, että hän ei välitä pätkääkään osakkeiden hinnasta.

– Tämä ei ole suurin mokani. Olen tehnyt joukon mokia yli 25 vuoden ajan.

Ilmailuviranomaiset tutkivat asiaa ja Ryanairin toimintaa. Se aikoo myös selvittää väitteet, joiden mukaan Ryanair olisi kieltäytynyt antamasta asiakkailleen korvaavia lentoja muiden lentoyhtiöiden kautta.

UP