Miksi maailmanloppu ei tullutkaan eilen? Näin ennustuksen tekijä selittää

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Useat tiedotusvälineet uutisoivat kuluneella viikolla, miten yhdysvaltalainen, ”kristityksi numerologiksi” tituleerattu David Meade ennusti maailmanlopun tapahtuvan eilen lauantaina.

Meaden ennustus perustui numeroon 33 ja hänen tulkintaansa Raamatun teksteistä, joiden perusteella mies oli päätellyt mysteerisen planeetta Nibirun törmäävän Maahan juuri 23. syyskuuta. Maailma ei kuitenkaan päättynyt eilen, ja Meade on nyt joutunut selittelemään asiaa.

Brittisivusto Daily Mailin mukaan Meade on tarkentanut, että lauantai olikin vain lopunaikojen aloituspäivä ja tästä alkaa luonnonmullistusten sarja, jotka johtavat lopulta ihmiskunnan tuhoon.

-Maailma ei ole loppumassa, mutta maailma sellaisena kuin sen tunnemme on. Suurin osa maailmasta ei ole samanlainen lokakuun alussa, Meade sanoo.

Toisaalta brittilehti The Sunin haastattelussa Meade toteaa, että syyskuussa ei tapahdu vielä mitään, vaan toiminta alkaa vasta lokakuussa. 21. lokakuuta alkaa nimittäin seitsemän vuoden jakso, johon kuuluvat ydinsota ja luonnonkatastrofit.

Nasa ja kristityt piirit tuomitsevat ennustuksen huijaukseksi

Washington Post -lehden mukaan Yhdysvaltain avaruushallinto Nasan tutkija David Morrison leimasi jo muutama vuosi sitten maailmanlopun ennustuksen pelkäksi huijaukseksi. Morrison painotti, että planeetta Nibirua ei ole olemassakaan eikä mikään planeetta ole törmäyskurssilla Maan kanssa.

Myös uskonnolliset piirit ovat tuominneet Meaden puheet hölynpölyksi.

– Ei ole olemassakaan ”kristillistä numerologia”. Tässä tekaistun alan tekaistu asiantuntija puhuu tekaistusta tapahtumasta, sanoo Wheaton Collegen professori Ed Stetzer, joka kehottaa kristittyjä olemaan kriittisiä.

– Milloin tahansa, kun joku kertoo sinulle löytäneensä salaisen numerokoodin Raamatusta, lopeta keskustelu siihen, Stetzer neuvoo Christianity Today -lehteen kirjoittamassaan artikkelissa.

UP