Mysteeri: Pohjoiskorealaisia aavelaivoja ajautunut Japanin rannikolle

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Useita Pohjois-Koreasta peräisin olevia aavelaivoja on ajautunut Japanin rannikolle marraskuun alusta saakka. Brittisivusto Daily Mailin mukaan toistaiseksi tiedossa on ainakin neljä tapausta.

Japanin median mukaan viimeisin tapaus sattui maanantaina, kun puisen aluksen havaittiin rantautuneen maan pohjoisosassa. Laivan sisältä löytyi kahdeksan henkilön luurangot.

Myös viime perjantaina samalla alueelle ajautui alus, jossa oli kahdeksan kalastajaa. He kertoivat japanilaisille viranomaisille lähteneensä pyytämään mustekalaa noin kuukausi sitten, mutta laivan moottoriin tuli ongelmia. Kaikki kahdeksan kalastajaa ovat pyytäneet päästä takaisin Pohjois-Koreaan.

Lisäksi kaksi viikkoa sitten Japanin rannikkovartiosto löysi kaksi laivaa Noton niemimaalta maan keskiosasta. Aluksissa oli seitsemän ruumista ja kolme elossa olevaa korealaista kalastajaa. Kolme selviytynyttä pyysivät päästä takaisin kotimaahansa, ja heidät palautettiinkin merellä liikkuneelle pohjoiskorealaiselle alukselle. Heidän tarkoituksenaan ei ollut loikata pois Pohjois-Koreasta.

Toistaiseksi ei ole selvää, miksi niin monia pohjoiskorealaisia aluksia on alkanut nyt rantautua naapurimaahan. Asiantuntija Satoru Miyamoto arvioi uutiskanava CNN:lle, että syynä saattaisi olla Pohjois-Korean johtajan Kim Jong Unin suunnitelmat laajentaa maan kalataloutta. Tarkoituksena on saada lisätuloja armeijalle.

-Vanhoja laivoja ohjaavat ihmiset, joilla ei ole mitään tietämystä kalastuksesta. Tämä tulee jatkumaan, hän sanoo.

Pohjois-Korean mukaan kalastajat eivät ole yrittäneet loikata pois maasta, vaan kaikki kuolemantapaukset ovat johtuneet navigaatiovirheistä.

UP