Video: Seksististä vai ystävällistä käytöstä? Trump imarteli naistoimittajaa kesken työpuhelun

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin käytös on herättänyt ihmetystä, kun hän kommentoi naistoimittajaa kesken diplomaattipuhelun. Asiasta ovat kertoneet muun muassa Britannian yleisradioyhtiö BBC ja Irlannin yleisradioyhtiö RTE.

Trump keskusteli Irlannin tuoreen pääministerin Leo Varadkarin kanssa puhelimessa eilen työhuoneessaan Valkoisessa talossa. Paikalle oli päästetty myös joitakin toimittajia. Kesken puhelun Trumpin huomio kiinnittyikin enemmän paikalla oleviin median edustajiin.

– Täällä on paljon teidän irlantilaisia toimittajianne katselemassa meitä juuri nyt. Täällä on kauniita irlantilaisia toimittajia, Trump totesi Varadkarille ja osoitti tämän jälkeen Irlannin yleisradioyhtiö RTE:n toimittajaa Caitriona Perryä.

– Tule tänne, tule tänne, mistä olet kotoisin, Trump jatkoi.

Perryn vastatessa nimensä ja työnantajansa presidentti kommentoi tämän hymyä.

– Hänellä on mukava hymy kasvoillaan, joten lyön vetoa, että hän kohtelee sinua hyvin, Trump naureskeli Irlannin pääministerille puhelimeen.

Perry itse kuvaili välikohtausta ”oudoksi” Twitter-viestissään, jonka yhteydessä hän julkaisi tilanteesta myös videon.

– Kun menimme sisään (työhuoneeseen), hän (Trump) oli jo puhelimessa, mutta kiinnitin hänen huomionsa ja hän kutsui minut luokseen, toimittaja kertasi tapahtumaa.

Yhdysvaltain presidentin käytös on jakanut mielipiteitä sosiaalisessa mediassa. Trumpin kannattajien mukaan kyse oli vain kohteliaisuudesta ja yställisestä käytöksestä; vastustajien mielestä Trumpin käytös oli seksististä ja alentavaa. Monet yhdysvaltalaiset Twitter-käyttäjät ovat jopa pyytäneet anteeksi Perryltä maansa presidentin puolesta.

UP