Sveitsiläishotellin ohjekyltti järkytti juutalaisperheen – Israel vaatii anteeksipyyntöä

Arkistokuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Israelin hallitus on pyytänyt Sveitsin viranomaisilta virallista anteeksipyyntöä johtuen erään sveitsiläishotellin antamasta ohjeistuksesta juutalaisille vierailleen. Ohjeistus koski hotellin uima-altaan käyttöä.

Italialaisen La Stampan mukaan Arosassa sijaitsevan Aparthaus Paradies -hotellin uima-altaalle oli asetettu kyltti, jossa luki: ”Meidän juutalaisille vieraillemme (naisille, miehille ja lapsille): Olkaa hyvät ja käykää suihkussa ennen altaaseen menemistä sekä uinnin jälkeen. Mikäli ette noudata sääntöjä, meidän täytyy sulkea allas teiltä.”

Hotelli on kommentoinut olevansa pahoillaan viattomaksi tarkoitetun kylttinsä aiheuttamasta mielipahasta ja todennut, että olisi ollut parempi suunnata tämä ohjekyltti kaikille hotellin vieraille.

Sveitsin matkailunedistyskeskuksen mukaan kyseessä on ”epämiellyttävä tapaus”.

Tapauksesta kertoi israelilaiselle Channel 2 -televisiokanavalle hotellissa vieraillut ääriortodoksinen perhe, joka sanoi hotellin henkilökunnan olleen aluksi hyvin ystävällistä ja avuliasta. Perhe oli kuitenkin huomannut heti kyseisen juutalaisvastaisen ohjekyltin.

Israelin ulkoministeriö on nyt pyytänyt Sveitsin-suurlähettilästään vaatimaan Sveitsin valtiolta virallista rangaistusta hotellin johdolle tai omistajille.

UP – Mari Ojala, Italia