Venäjän opposiojohtaja julkaisi videon Putinin salaisesta luksushuvilasta Suomenlahdella

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Venäjän oppositiojohtaja Aleksei Navalnyi on julkistanut videokuvaa presidentti Vladimir Putinin uudesta luksushuvilasta lähellä Suomen rajaa, kertovat useat tiedotusvälineet. Navalnyn mukaan kyseessä on salassa pidetty kartano, jota Putin käyttää lomapaikkanaan.

Videopalvelu Youtubeen keskiviikkona ladatussa ilmakuvavideossa näkyy Villa Segreniksi nimetty huvila, jota ympäröi 20 hehtaarin suuruinen tila. Brittiläisten Guardianin ja Telegraphin mukaan tilalla on myös useita suuria, uusia taloja sekä helikopterin laskeutumisalusta ja laituri. Lomapaikka sijaitsee saaressa Suomenlahdella.

Oppositiojohtajan mukaan paikka on hyvin vartioitu, ja paikallisia asukkaita on kielletty menemästä sinne. Lisäksi tontin ympärillä on korkea aita.

Videossa Navalnyi kertoo, että tontin ja sen rakennukset omistaa presidentin läheinen ystävä, mutta se on Putinin käytössä.

– Kaikki todisteet osoittavat selvästi Vladimir Putinin normaaliin korruptiojärjestelmään. Hänen henkilökohtainen omaisuutensa on rekisteröity lähimpien ystävien nimiin, joista on tullut huomattavan varakkaita viimeisen 17 vuoden aikana.

Kreml ei ole virallisesti kommentoinut oppositiojohtajan väitteitä tai ilmakuvavideota.

UP