Video: Pentagonin salaisen ufo-ohjelman videoita julki: ”Katso tuota, se pyörähtää!”

Kuva: U.S. DEPARTMENT OF DEFENSE / The New York Times
Jaa muillekin

Yhdysvaltalaislehti New York Times on julkaissut kaksi aiemmin salaiseksi luokiteltua videota, jossa näkyy amerikkalaishävittäjien kuvaamia outoja havaintoja.

Videot julkaistiin lauantaina, kun Yhdysvaltain puolustusministeriö Pentagon myönsi käyttäneensä yli 20 miljoonaa dollaria tutkiakseen tunnistamattomia lentäviä esineitä eli ufoja (Unidentified Flying Objects). Salainen ufo-ohjelma toimi vuosina 2007-2012, ja vain pieni joukko virkamiehiä oli tietoisia sen olemassaolosta.

New York Timesin mukaan ufo-operaation dokumenteissa kuvaillaan havaintoja muun muassa oudosti kiihdyttävistä tai leijuvista aluksista.
Ohjelma lopetettiin virallisesti viisi vuotta sitten säästötoimenpiteiden vuoksi, mutta tämänkin jälkeen viranomaiset ovat tiettävästi jatkaneet epätavallisten ilmahavaintojen tutkimista.

”En ole koskaan nähnyt sellaista kiihdytystä”

Toinen nyt julki tulleista videoista on kuvattu, kun Yhdysvaltain laivaston lentäjät lensivät F/A-18F Super Hornet -hävittäjällä. Kesken lennon lentäjät havaitsivat ovaalinmuotoisen aluksen, joka lentää tuulta päin ja lopulta pyörähtää. Toisen lentäjän mukaan aluksia oli useita.

– Katso sitä! Se pyörähtää, kuuluu videolla lentäjän huudahdus.

Toinen video on kuvattu vuonna 2004 Yhdysvaltain laivaston F/A-18F Super Hornet -hävittäjien ollessa harjoituslennolla Tyynellämerellä. Tuolloin lentäjät näkivät niin ikään ovaalinmuotoisen muotoisen aluksen, joka leijui aluksi paikoillaan. Kun toinen hävittäjistä alkoi suuntaamaan sitä kohti, alus lensi nopeasti pois.

– Sellaista kiihdytystä en ole koskaan (aiemmin) nähnyt, lentäjä David Fravor kertoo New York Timesin haastattelussa ja myöntää olleensa ”hämmentynyt” kokemastaan.

Jo tätä ennen laivasto oli havainnut alueella epätavallisia lentäviä aluksia, jotka saattoivat esimerkiksi kiihdyttää yllättäen alas kohti merta, pysähtyä ja leijua tämän jälkeen paikoillaan. Sitten ne lensivät takaisin yläilmoihin tai poistuivat tutkasta.

Aiemmin tänä vuonna Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA julkaisi verkkossa miljoonia sivuja aiemmin salaiseksi luokitelluista asiakirjoista. Näiden joukossa oli myös ufo-havaintoja ja -raportteja.

UP