Video – Presidenttien kättelytaistelu: ”Trump yritti luovuttaa, mutta Macron ei päästänyt irti”

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Harvoin valtionpäämiesten välisiä kättelyitä on seurattu yhtä kiihkeästi kuin Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin tapauksessa.

Trumpin oheinen kättely Ranskan presidentin Emmanuel Macronin kanssa on joutunut aivan erityisen huomion kohteeksi. Macron nimittäin osoitti Trumpille, että hänkin kykenee käyttämään valtaa kättelytilanteessa.

Presidentit kättelivät tapaamisessa Brysselissä toimittajien edessä. Tilanteesta muotoutui pitkään kestänyt vääntö, jossa johtajat kättelivät toisiaan rystyset valkoisina ja kasvot vakavina.

Uutiskanava CNN arvioi, että Trump näyttää haluavan kätensä takaisin muutaman kerran, mutta Macron vain pitää kiinni. Macron itse myönsi myöhemmin Journal du Dimanchen haastattelussa, että kättely ei ollut viaton. Se oli eräänlainen totuuden hetki.

-Täytyy osoittaa, että emme tee pieniä myönnytyksiä – edes symbolisia, Macron totesi.

Toisessa videoidussa tilanteessa Macron lähestyy Trumpia, mutta kääntyykin viime hetkellä Saksan liittokansleri Angela Merkelin puoleen ja jättää Trumpin seisomaan neuvottomana:

CNN:n mukaan Trump pitää kättelytilanteita eräänlaisena tahtojen kamppailuna ja valtataisteluna. Hän pyrkii kättelyllään horjuttamaan toista osapuolta. Ajoittain kyseinen kättelytyyli on saanut suorastaan humoristisia piirteitä, kun Trump puristaa ja riuhtoo vastapuolen kättä kaikin tavoin.

UP

Lue myös: Presidentti Trumpin kiusallinen hetki – Melania-vaimo torjui jälleen tämän käden