Applen tyytymätön työntekijä vuoti tiedot – iPhone X, iPhone 8 ja iPhone 8 Plus julki huomenna

Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Teknologiajätti Applen uudesta älypuhelimesta on vuotanut jälleen uusia yksityiskohtia julkisuuteen.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan vuodon takana epäillään olevan tyytymätön Applen työntekijä, joka antoi kahdelle teknologiasivustolle – 9to5Mac ja MacRumors – pääsyn toistaiseksi julkistamattoman iOS 11 -käyttöjärjestelmään. Tietojen perusteella Applen huomenna julkistettava älypuhelin on iPhoneX, ja yhtiö juhlistaa sillä menestyneimmän tuotteensa 10 vuotta kestänyttä taivalta. Laitteen hinnaksi tulisi noin 1000 dollaria (yli 800 euroa).

Apple aikoo esitellä lisäksi iPhone 8- ja iPhone 8 Plus -mallit, jotka ovat päivitettyjä versioita 7- ja 7 Plus -älypuhelimista. 9to5Mac-sivuston mukaan niissä on muun muassa lasinen takapaneeli ja langaton latausominaisuus.

Uusissa laitteissa on raportoitu olevan esimerkiksi Face ID -kasvojentunnistustekniikka, jonka avulla puhelin avataan. Animoji-viestisovellus puolestaan muuntaa käyttäjän kasvonilmeen sopivaksi emojiksi.

Tietovuodon avulla teknologiasivustot pääsivät näkemään myös muun muassa uusien älypuhelinten ulkonäön yksityiskohtaisesti, päivitetyn kameran ja radikaaliksi kutsutun puhelimen avausjärjestelmän.

Kaikkien aikojen vakavin tietovuoto?

Joidenkin arvioiden mukaan kyseessä on vakavin Applea kohdannut tietovuoto. Yhtiö on yleensä yrittänyt kaikkensa pitääkseen uudet tuotteensa salassa ennen virallista julkistusta.

Tällä kertaa joitakin tietoja pääsi kuitenkin vahingossa julkisuuteen jo elokuussa, kun Applen HomePod-kaiuttimen ohjelmistosta löytyi uuteen iPhone-kännykkään liittyviä yksityiskohtia. Eilistä tietovuotoa pidetään kuitenkin haitallisempana ja tahallisena sabotaasiyrityksenä.

-Joku Applen sisältä vuoti verkko-osoitteet 9to5Mac- ja MacRumors-sivustoille. Olen lähestulkoon varma, että tämä ei ollut vahinko, vaan pikemminkin tahallinen, ilkeä toimi Applen roistotyöntekijältä, sanoo bloggaaja John Gruber.

Applen julkistustilaisuus pidetään huomenna yhtiön uudessa päämajassa Kaliforniassa. Tilaisuus alkaa kello 20 Suomen aikaa.

UP