IPhone X -testin karu tulos: Applen kallein malli rikkoutuu muita helpommin

Kuva: Apple / iPhone X
Jaa muillekin

Testien mukaan teknologiayhtiö Applen uusin lippulaivamalli iPhone X rikkoutuu helpommin kuin muut iPhone-mallit.

Brittiläinen The Guardian -lehti kertoo mobiililaitteiden vakuutusyhtiön SquareTraden tekemästä rikkoutuvuuskokeesta, jossa iPhone X -älypuhelimia pudotettiin 1,8 metrin korkeudesta betonille. Lisäksi kännyköitä koeteltiin 60 sekunnin ajan pyörivässä puulaatikossa.

Testitulosten perusteella Applen lippulaivamallin todetaan olevan ”herkimmin rikkoutuva, korkeahintaisin ja korjauskustannuksiltaan kallein iPhone-malli ikinä”. IPhone X maksaa 1 179 eurosta ylöspäin Suomessa.

Rikkoutuvuustestin tulosta voidaan pitää jonkinlaisena yllätyksenä, sillä Apple itse on kehunut iPhone X:ssä olevan ”kaikista kestävin lasi, joka älypuhelimessa on koskaan ollut”.

Guardian-lehden mukaan testissä myös Samsungin Galaxy S8 -älypuhelimen lasi todettiin rikkoutuvan yhtä helposti. Sen näyttöä ja toimintoja pystyi kuitenkin edelleen käyttämään rikkoutuneesta lasista huolimatta, toisin kuin Applen iPhone X:n kanssa.

Myös monet muut tahot, kuten teknologiasivusto Cnet, ovat tehneet erilaisia pudotus- ja rikkoutuvuuskokeita iPhone X:llä. Kaikkien testien tekijät ovat suositelleet suojakuoren käyttämistä kyseisen mallin kanssa.

UP