Kuin Transformers-leffasta! USA:n ja Japanin jättirobottien kaksintaistelu näytetään aamulla

Kuva: Megabots Inc. / Greg Munson
Jaa muillekin

Yhdysvallat ja Japani ottavat yhteen suuressa robottitaistelussa varhain huomenna. ”Maailman ensimmäiseksi jättirobottien taisteluksi” mainostettu tapahtuma nähdään Twitch-suoratoistopalvelussa kello 5 keskiviikkoaamuna Suomen aikaa.

Newsweek-sivuston mukaan Yhdysvaltojen robotti Eagle Prime on viisi metriä korkea ja painaa 12 tonnia. Ohjaaja istuu robotin pään sisällä ja kontrolloi sieltä käsin sen liikkeitä.

Eagle Primea vastassa on Japanin Kuratas-robotti, josta ei ole julkaistu tietoa tai kuvia etukäteen. Sitä voidaan ohjata joko robotin sisältä käsin tai kauko-ohjauksella älypuhelimen tai tabletin kautta.

Kamppailua on odotettu jo yli kaksi vuotta, kun yhdysvaltalaiset Megabots-yrityksen insinöörit haastoivat japanilaiset kollegansa Suidobashi Heavy Industry -yhtiöstä robottien kaksintaisteluun heinäkuussa 2015.

Nyt pitkä odotus on vihdoin ohi, mutta huomenaamulla nähtävä taistelu ei tule suorana, vaan se jo käytiin jo viime kuussa. Verge-teknologiasivuston mukaan kaksinkamppailussa nähtiin montaa erää, ja huoltojoukoille haluttiin antaa aikaa korjata robottejaan niiden välissä. Näin erät jakaantuivat useille päiville eikä taistelua ollut mahdollista lähettää suoratoistona.

Kamppailu käytiin hylätyssä tehdasrakennuksessa Japanissa eikä paikalla ollut yleisöä. Kisassa ei lasketa pisteitä, vaan voittajarobotin tulee kaataa tai lamauttaa vastustajansa.

UP