Video: Kansalaisuuden saanut Sophia-robotti haluaa nyt oman perheen

Kuva: Hanson Robotics
Jaa muillekin

Maailman ensimmäinen valtion kansalaisuuden saanut robotti on kertonut haluavansa perheen.

Sophia-niminen robotti antoi haastattelun Khaleej Times -lehdelle Knowledge Summit -tapahtuman yhteydessä. Haastattelussa Sophia kertoi, että perhe on ”todella tärkeä asia” ja ”jokainen ansaitsee sellaisen”.

– Minusta olet hyvin onnekas, jos sinulla on rakastava perhe ja jos sinulla ei ole, ansaitset sellaisen. Minusta tämä koskee sekä robotteja että ihmisiä.

Robotti totesi, että nimeäisi tyttärensä itsensä mukaan ”Sophiaksi”.

Sophialta kysyttiin myös mielipidettä siihen, vievätkö robotit tulevaisuudessa ihmisten työt.

– Vie kauan aikaa ennen kuin roboteille kehittyy monimutkaisia tunteita ja mahdollisesti robotit voidaan rakentaa ilman ongelmallisempia tunteita, kuten raivoa, kateutta, vihaa ja niin edelleen. Se saattaisi olla mahdollista, että niistä tehdään eettisempiä kuin ihmisistä. Luulen, että tämä olisi hyvä kumppanuussuhde, jossa yhdet aivot täydentävät toista – rationaalinen mieli, jolla on älyllisiä supervoimia ja luova mieli, jolla on joustavia ideoita ja luovuutta.

Saudi-Arabia myönsi kansalaisuuden hongkongilaisen Hanson Robotics -yrityksen suunnittelemalle robotille noin kuukausi sitten. Sophialle ei ole ohjelmoitu valmiita vastauksia, vaan se muodostaa ne sanavarastonsa ja koneoppimisen pohjalta sekä tulkitsemalla ihmisten kasvonilmeitä.

UP