Tutkija Bermudan kolmion mysteeristä: ”Katoamisille on yksinkertainen selitys”

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Bermudan kolmion arvoitus on askarruttanut jo vuosikymmenten ajan, ja selitykset siihen, miksi laivoja ja lentokoneita on kadonnut alueella, ovat vaihdelleet merenpohjan metaanikuplista ja ufoista aina Yhdysvaltain hallituksen salaisiin kokeisiin.

Nyt australialainen tutkija, tohtori Karl Kruszelnicki sanoo kuitenkin, että todellisuudessa koko arvoitusta ei ole edes olemassa. Hänen mukaansa kaikki onnettomuudet nimittäin johtuvat inhimillisistä virheistä.

– (Vakuutusten markkinapaikka) Lloyds of Londonin ja Yhdysvaltain rannikkovartioston mukaan Bermudan kolmion alueella katoaa prosenteissa mitattuna yhtä paljon lentokoneita kuin missä tahansa muualla maailmassa, Kruszelnicki sanoo News.com.au-sivuston haastattelussa.

Kruszelnicki muistuttaa, että Bermudan kolmio on yksi maailman eniten liikennöidyistä laivareiteistä. Tämän vuoksi siellä tapahtuu myös onnettomuuksia ja katoamistapauksia paljon.

Tutkijan mukaan inhimilliset virheet selittävät esimerkiksi Bermudan kolmiossa tapahtuneen tunnetuimman katoamisen, kun viisi Avenger-pommikonetta hävisi jäljettömiin vuonna 1945.

– Yksi lentäjistä oli kokenut, mutta muut olivat kokemattomia. Sää ei myöskään ollut hyvä, vaan aallot olivat 15-metrisiä, kertoo Kruszelnicki. Hänen mukaansa lentueen johtajana toimineen luutnantti Charles Taylorin oli käsketty lentää länteen, mutta tämä päätti jatkaa itään päin.

– Taylor saapui tehtävään krapulassa, lensi ilman kelloa ja hän oli eksynyt kahdesti aiemminkin.

Bermudan kolmio sijaitsee Yhdysvaltain Floridan eteläkärjen, Puerto Ricon ja Bermudan rajaamalla, kolmionmuotoisella alueella. Tilastojen mukaan ainakin 100 henkilöä on kuollut ja 20 lentokonetta sekä 50 laivaa joutunut onnettomuuteen siellä viimeisen sadan vuoden aikana.

Monet asiantuntijat, muun muassa Yhdysvaltain rannikkovartiosto ja maan liittovaltion sää- ja valtamerentutkimusorganisaatio (NOAA), ovat jo vuosikausia todenneet, että koko Bermudan kolmion mysteeri on pelkkä myytti. Heidän mukaansa alueella ei tapahdu onnettomuuksia enempää kuin muuallakaan, ja tapahtuneet onnettomuudet on selitettävissä luonnollisilla syillä, kuten ihmisten tekemillä virheillä tai sääolosuhteilla.

UP