Tv-juontajan kommentti syöpää sairastavalle lapselle järkyttää: ”Tule takaisin, kun tukkasi on kasvanut”

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Brittikatsojat ovat raivoissaan aamuohjelman juontajan ajattelemattomasta kommentista syöpää sairastavalle pikkulapselle.

Brittiläisen Daily Mailin mukaan tapaus sattui This Morning -ohjelmassa, jossa oli vieraana pian 2-vuotta täyttävä Dawson Wilcock vanhempiensa kanssa. Dawson-pojalla todettiin yli puoli vuotta sitten hepatoblastooma, joka on pikkulapsilla esiintyvä maksasyövän tyyppi. Nyt hänen vanhempansa yrittävät kerätä rahoitusta, jotta lapsi pääsisi hoitoon Yhdysvaltoihin.

Haastatteluosuuden päätteeksi juontajapari hyvästeli perheen ja toivotti onnea varainkeruuseen. Tällöin miesjuontaja Eamonn Holmes sanoi kommentin, joka on saanut katsojat raivoihinsa:

-Onnea matkaan Dawson, tule takaisin tapaamaan meitä, kun olet saanut tukkasi takaisin ja olet paremmassa kunnossa ja terve ja suloinen, Holmes totesi.

Yhteisöpalvelu Twitter täyttyi pian viesteissä, joissa Holmesin tokaisu on leimattu tunteettomaksi, loukkaavaksi ja jopa ilkeäksi. Juontaja, ohjelman tuottajat tai tv-kanava ITV eivät ole kommentoineet asiaa.

Dawson on käynyt Britanniassa läpi useita hoitokertoja, joista ei ole toistaiseksi ollut apua. Pojan perhe on nyt käynnistänyt #adollarfordawson-kampanjan, jonka tavoittena on kerätä 500 000 puntaa. Rahojen avulla pikkupoika halutaan saada Yhdysvaltoihin erityislääkärin hoidettavaksi.

Toistaiseksi yli 9000 henkilöä on lahjoittanut kampanjaan lähes 130 000 puntaa.

UP