Video: Luksusfestivaalista täysi katastrofi – tätä 12 000 dollarin lipulla sai

Arkistokuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Luksusfestivaalina mainostettu Fyre Festival on jouduttu perumaan järjestelyjen petettyä täysin.

Liput Bahamalla pidettyyn festivaaliin maksoivat 450-12 000 dollarin välillä, ja lipun lunastaneille luvattiin VIP-kokemus, joka on kuin ”kaksi viikkoa paratiisissa”. Monet huippumallit, kuten Bella Hadid ja Emily Ratajkowski, esiintyivät festivaalimainoksissa.

Business Insider -sivuston mukaan huviloiden, luksusjahtien ja gourmetruoan sijaan festarikävijöitä odottivatkin myöhästyneet lennot, telttamajoitus, kulkukoirat ja rottien jätökset. Kun tieto tapahtuman olosuhteista levisi, monet yrittivät saada paluulentoja takaisin, mikä johti saaren lentokentän täyttymiseen ja ruuhkiin.

Järjestäjänä raptähti Ja Rule – lupaa uuden festivaalin ensi vuonna

Fyre-festivaalin toinen järjestäjä, raptähti Ja Rule painotti aluksi Twitterissä julkaisemassaan viestissä, että tapahtuman täydellinen epäonnistuminen ei ollut hänen syytään. Myöhemmin Ja Rule ja toinen järjestäjä Billy McFarland julkaisivat virallisen tiedotteen, missä he lopulta ottivat pyysivät anteeksi festivaalivierailta.

Brittiläisen Daily Mailin mukaan kaksikko toteaa tiedotteessa, että festivaali kaatui yllättävän suureen kävijämäärään ja saaren huonoihin liikenneyhteyksiin. Lisäksi Bahamalla riehunut myrsky vaikeutti olosuhteita.

Järjestäjien mukaan lipun ostaneet saavat rahansa takaisin, ja heidät kutsutaan VIP-vieraiksi ensi vuoden Fyre-festivaaleille. Tiedotteen mukaan vuoden 2018 tapahtuma tullaan kuitenkin järjestämään Yhdysvalloissa.

Kaksikko kuitenkin kiisti sosiaalisessa mediassa liikkuneet tiedot festivaalikaaoksesta joko liioitteluksi tai valheiksi.

UP