Avaruuteen laukaistu ”discopallo” on nyt tähtitaivaan kirkkaimpia kohteita

Kuva: Pexels.com
Jaa muillekin

Jos katselet tähtitaivasta seuraavien kuukausien aikana, sen kirkkaimpana kohteena saattaa loistaa nyt kymmenillä peileillä päällystetty satelliitti.  Yhdysvaltalainen start up -yritys Rocket Lab on ilmoittanut laukaisseensa Humanity Star -satelliitin Maata kiertävälle radalle viime sunnuntaina Uudesta-Seelannista.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan ”discopalloksi” kutsuttu satelliitti on tehty hiilikuidusta, ja sen pallomaista pintaa peittää 65 peilipaneelia. Humanity Star kiertää Maan 90 minuutin välein, ja sitä voi tarkastella myös paljain silmin maapallolta käsin. Rocket Lab kehuu satelliitin olevan nyt yötaivaan kirkkain kappale, ja kaikista parhaiten se näkyy auringonnousun tai -laskun aikana.

Yrityksen mukaan satelliitin avulla se yrittää luoda yhteisen kokemuksen kaikille maapallon asukkaille.

– Huolimatta siitä, missä päin maailmaa olet tai mitä elämässäsi tapahtuu, kaikki voivat nähdä Humanity Starin yötaivaalla, toteaa toimitusjohtaja Peter Beck yhtiön tiedotteessa.

– Toivon, että kaikki satelliitin näkevät katsovat myös sen ohitse maailmankaikkeuden valtavaan laajuuteen ja pohtivat hieman eri tavalla elämäänsä, toimintaansa ja mikä on tärkeää ihmiskunnalle.

Teknologiasivusto The Vergen mukaan satelliitti pysyy avaruudessa noin yhdeksän kuukauden ajan ennen kuin sen putoaa takaisin kohti Maata ja tuhoutuu ilmakehässä.

Satelliitin sijainnin voi katsoa täältä.

UP