Kosmonautin hulvaton testivideo: Voiko pölynimurilla ratsastaa avaruudessa?

Arkistokuva Anton Škaplerovista. Kuva: NASA
Jaa muillekin

Jos olet joskus pohtinut, miten astronautit ja kosmonautit saavat aikansa kulumaan Kansainvälisellä avaruusasemalla, nyt asiaan on saatu ainakin yksi vastaus.

Venäläinen kosmonautti Anton Škaplerov on nimittäin julkaissut Twitterissä videon, jossa hänet nähdään ratsastamassa pölynimurilla Teräsmies-tyyliin toinen käsi ojossa pitkin ISS-avaruusasemaa. Näyn kruunaa taustalla kuuluva R. Kellyn ”I Believe I Can Fly” -kappale.

Brittisivusto Daily Mailin mukaan 45-vuotias kosmonautti selitti videotaan sillä, että avaruudessa olevalta miehistöltä kysytään jatkuvasti, lentävätkö he usein imurilla ympäri ISS-asemaa. Koska Škaplerov ei ollut aiemmin kokeillut moista, hän päätti tehdä asialle jotain rutiinisiivouksen yhteydessä ja näin klikkauksia kerännyt video syntyi.

Kosmonautti on kirjoittanut Twitter-videonsa yhteyteen englanninkielisen tekstin: ”Pölynimurin testilento Kansainvälisellä avaruusasemalla”.

Škaplerov saapui Kansainväliselle avaruusasemalle joulukuussa yhdessä yhdysvaltalaisen Scott Tinglen ja japanilaisen Norishige Kanain kanssa. Kyseessä on hänen kolmas tehtävänsä ISS-asemalla.

UP