SpaceX-avaruuspuvusta ensimmäinen kokokuva – tähän Nasan astronautit pukeutuvat ensi vuonna

Kuva: Elon Musk / Instagram
Jaa muillekin

Yhdysvaltalaisen SpaceX:n avaruuspuvusta on julkaistu ensimmäinen kokokuva, kertovat muun muassa The Verge– ja Daily Mail-sivustot.

Avaruusyrityksen toimitusjohtaja ja teknologiamiljardööri Elon Musk laittoi Instagram-palveluun kuva, jossa näkyvällä henkilöllä on yllään valkoinen, pelkistetty SpaceX-puku. Hän seisoo Crew Dragon -kapselin vieressä, jolla SpaceX valmistautuu kuljettamaan Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan astronautteja Kansainväliselle avaruusasemalle jo ensi vuonna. Ensimmäisen kuljetuslennon on määrä tapahtua kesäkuussa 2018.

Astronaut spacesuit next to Crew Dragon

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Kyseessä on toinen kerta, kun Musk julkaisee kuvan futuristisista avaruuspuvuista. Ensimmäinen kuva paljastettiin yli kaksi viikkoa sitten, mutta siinä näkyi vain puvun yläosa.

SpaceX:n suunnittelemat avaruuspuvut ovat painepukuja, joita astronautit käyttävät matkustaessaan Crew Dragonin kyydissä avaruusasemalle. Musk ei ole toistaiseksi kertonut tarkempia yksityiskohtia avaruuspuvun ominaisuuksista, mutta lupaa niitä ”tulevina päivinä”.

SpaceX:n avaruuspuku on tyylikkäämpi ja tiukempi kuin Nasan tähän mennessä käyttämät puvut. Huhujen mukaan puvun olisi suunnitellut Marvel- ja DC Comics -elokuvien puvustajalegenda Jose Fernandez. Musk on aiemmin todennut, että on ”uskomattoman vaikeaa” tasapainotella ulkonäön ja käytettävyyden kanssa.

UP