Valtava Florence-asteroidi pyyhkäisee Maan ohitse huomenna

Kuva: unsplash.com
Jaa muillekin

Jättimäinen Florence-asteroidi ohittaa Maan huomenna. Yhdysvaltain avaruushallinnon Nasan mukaan Florence kulkee maapallon ohi 7 miljoonan kilometrin eli noin 18 Kuun etäisyyden päästä.

Nasa arvioi laskelmissaan, että se on halkaisijaltaan noin 4,4 kilometriä, mikä tekee siitä yhden suurimmista Maan ohittavista asteroideista.

-Vaikka monet tiedetyt asteroidit ovat ohittaneet Maan lähempää kuin Florence tulee tekemään 1. syyskuuta, niin kaikki ne ovat olleet kooltaan pienempiä. Florence on suurin näin läheltä planeettamme ohi menevä asteroidi sen jälkeen, kun Nasa alkoi havainnoida ja tarkkailla niitä, sanoo Nasan Center for Near-Earth Object Studies -osaston (CNEOS) päällikkö Paul Chodas.

Space.com-sivuston mukaan Florence on mahdollista havaita myös harrastelijakaukoputkilla. Kirkkaimmillaan se on tänä iltana, mutta asteroidia voi tarkkailla lähes yhtä hyvin useina päivinä syyskuun alkupuolella.

Florence-asteroidi havaittiin maaliskuussa 1981, ja se nimettiin modernin sairaanhoidon uranuurtajan Florence Nightingalen mukaan. Huomisen ohilennon aikana asteroidi on lähimmillään maapalloa sitten vuoden 1890, ja seuraavan kerran se on näin lähellä planeettaamme vasta vuoden 2500 jälkeen.

UP