Kiusattujen puolesta taisteleva Jesse hämmästyi saamastaan tuesta: ”Aivan uskomatonta”

Kuva: Jesse Teräsahde on hämmästynyt saamastaan tuesta. Copyright: Uutispiste.fi
Jaa muillekin

Sosiaalisessa mediassa on levinnyt huimaa vauhtia tieto Lempäälässä asuvan Jesse Teräsahteen käynnistämästä, kiusaamisen vastaisesta projektista.

Teräsahde alkaa opettaa vapaa-ajallaan skeittausta kouluikäisille lapsille. Projektin nimi ”Skeittaa! Älä kiusaa!” kertoo olennaisimman: Kiusaajia ei skeittikoulussa kaivata. Kiusaaminen on Teräsahteelle todella herkkä asia eikä hän siedä sitä laisinkaan, ei keneltäkään. Hän haluaisikin tehdä Lempäälän kunnasta paikan, jossa ei kiusata ketään.

Teräsahde kertoo, että uutisen levittyä hän on ollut täysin yllättynyt valtavasta tuesta, jota hän on skeittausprojektistaan saanut.

-Tuntuu todella hienolta. Vaikka Lempäälä on melko pieni mesta, niin tuen ja kannustuksen ja tykkäysten määrä on ollut valtava. Olen odotellut, että koskahan tulee se ensimmäinen haukkuva kommentti, mutta sellaista ei olekaan tullut, Teräsahde kertoo.

Sen sijaan Teräsahteelle on virrannut kyselyitä siitä, voisiko häntä auttaa projektissa jotenkin. Jopa rahalahjoitusta on tarjottu, mutta sitä Teräsahde ei ota vastaan, koska hän tekee projektia yksityishenkilönä.
Sinänsä rahoille kyllä löytyisi käyttöä:

-Voisin antaa ne vaikka suoraan Lempäälän kunnalle kunnollisen skeittipaikan rakentamiseksi, jossa voisi pitää hauskaa. Ja voisin vaikka itse pitää huolen siitä, että paikat pysyvät siistinä.

Kiinnostus Skeittaa! Älä kiusaa! -skeittikoulua kohtaan on ollut niin suurta, että kesän opetusryhmät ovat jo täynnä.  Myös pankista ollaan oltu yhteydessä, kun uutinen Teräsahteen projektista levisi.

-Eräästä pankista otettiin yhteyttä ja kerrottiin, että he haluavat tukea jollakin tavalla projektiani.

Teräsahde kertoo avoimesti kärsineensä paniikkihäiriöstä ja siitä, kuinka hänestä on ollut sen takia vaikeaa mennä joukkoon mukaan. Teräsahde kertoo, että ihmisten antama tuki kuitenkin kannustaa häntä jatkamaan.

-Tietenkin minua aluksi pelotti, kun porukkaa alkoi projektin tiimoilta somessa virrata kuin pipoa. Mutta ihmisten kannustus rohkaisee minua. En olekaan niin huono äijä, vaikka näytänkin kodittomalta, hän naurahtaa.

Teräsahde kertoo, että hän voisi puhua ”hemmetin koulukiusaamisesta” vaikka koko illan.

-Skeittaus on lähellä sydäntäni, mutta kiusaaminen ei todellakaan. Se on surkeinta, mitä junnu voi tehdä.

Samaan hengenvetoon Teräsahde ihmettelee myös joidenkin aikuisten käyttäytymistä etenkin netissä.

-Jotkut kommentit, mitä porukka kirjoittelee toisilleen, niin ei voi sanoa kuin huhhuh! Kyllähän 40-vuotiaiden pitäisi jo tajuta.

UP

Lue lisää aiheesta: ”Koko kansan Jesse” käynnisti skeittikoulun, jossa on nollatoleranssi kiusaamiseen: Valtava suosio