Suomalaiset keppihevoset herättävät taas ihmetystä maailmalla

Arkistokuva.
Jaa muillekin

Suomalaistyttöjen keskuudessa suosioon noussut keppihevosharrastus on saanut jälleen huomiota maailmalla.

Yhdysvaltalainen Associated Press -uutistoimisto välitti tänään uutisen keppihevosharrastuksesta, joka on levinnyt muun muassa Washington Timesin, New York Postin ja brittiläisen Daily Mailin sivuille sekä Mashable-teknologiasivustolle.

Jutussa kerrotaan, kuinka keppihevosista on tullut muutamassa vuodessa suosittu harrastus etenkin 10–18 -vuotiaiden tyttöjen keskuudessa Suomessa. Uutinen painottaakin harrastuksen feminististä näkökulmaa, sillä tekemistä eivät rajoita poikien ja miesten mielipiteet tai säännöt.

Jo aiemmin keväällä ilmiö nousi uutisotsikoihin maailmalla, kun ohjaaja Selma Vihusen dokumenttielokuva ”Hobbyhorse Revolution” sai ensi-iltansa maaliskuun lopussa. Tuolloin niin sanotusta keppariharrastuksesta kerrottiin esimerkiksi yhdysvaltalaisen Wall Street Journalin ja brittiläisen The Timesin sivuilla.

Keppihevosharrastajia on Suomessa tällä hetkellä noin 10 000 henkilöä. Sen suosio kasvaa tasaisesti myös muissa Pohjoismaissa sekä Euroopassa, vaikka harrastajamäärät ovat vielä huomattavasti alhaisemmat kuin Suomessa. Keppihevosharrastus on laaja-alaista, sillä siihen voi kuulua niin este- ja kouluratsastamista, oman tallin pitämistä kuin näyttelyitä. Lisäksi käsityöt ja keppihevosten tekeminen itse kuuluvat monesti olennaisena osana siihen.

UP