Tällainen on pääsiäisen sää – älä vaihda vielä talvirenkaita pois

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Ilmatieteen laitoksen mukaan tavanomaista kylmempi sää näyttäisi jatkuvan pääsiäiseen asti. Lumipyryihin saakin varautua eri puolilla maata.

Pääsiäisen aikana pilvisyys on melko runsasta, ja vettä, räntää tai lunta sataa monin paikoin. Ajoittain aurinkokin voi näyttäytyä. Lämpötilat liikkuvat 0 ja +8 asteen välillä, tosin maan itä- ja pohjoisosassa jäädään -5 ja +3 asteen välille.

Öisin lämpötila on vielä pakkasen puolella, joten talvirenkaita ei kannata vielä vaihtaa pois. Lisäksi mahdolliset lumi- ja räntäsateet liukastuttavat tienpintoja aina etelää myöten.

Pääsiäisliikenteestä ennustetaan vilkasta

Pääsiäisen menoliikenteen arvioidaan olevan vilkkaimmillaan perinteiseen tapaan kiirastorstaina ja pitkäperjantaina. Liikenneviraston arvion mukaan pääsiäisen menoliikenteen vilkkain päivä on kiirastorstai, jolloin liikennettä on runsaasti etenkin kello 13 ja 19 välillä. Myös pitkäperjantaina liikennettä on normaalia perjantaita enemmän kello 9 ja 14 välillä, pohjoisessa myöhemminkin illalla.

Pääkaupunkiseudun menoliikenne suuntautuu pääosin pohjoiseen kolmos- ja nelosteille. Liikennettä arvioidaan olevan normaalia enemmän valtatiellä 3 Tampereelle, valtatiellä 4 Lahden ja Jyväskylä kautta Ouluun ja Kemiin sekä valtatiellä 5 Heinolasta Varkauteen.

Paluuliikennettä on eniten toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina kello 12 ja 20 välillä.

Poliisi valvoo pääsiäisliikenteessä erityisesti nopeuksia ja ajotapoja.

UP

Be the first to comment on "Tällainen on pääsiäisen sää – älä vaihda vielä talvirenkaita pois"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*