Ainutlaatuinen Ferrari löytyi ladosta liki 40 vuoden jälkeen – arvo jopa 1,7 miljoonaa euroa

Kuva: RM Sotheby's
Jaa muillekin

Japanilaisesta ladosta on löytynyt ainutlaatuinen Ferrari-harvinaisuus, joka ehti olla kateissa liki 40 vuoden ajan.

Vuosina 1969-1973 Ferrari valmisti yli 1200 kappaletta 365 GTB/4-malliaan, jonka tunnettiin paremmin lempinimellä Daytona. Näiden tavallisten mallien lisäksi tehtiin viisi kevyempää versiota 24 tuntia kestävään Daytonan ajokilpailuun ja yksi kevyempi auto tavalliseen katukäyttöön.

Viimeksi mainittu, ainoa laatuaan olevan Ferrari Daytona vietiin Japaniin vuonna 1971, missä se vaihtoi omistajaa useita kertoja. Lopulta se päätyi vuoden 1980 tienoilla Makoto Takaille, joka päätti laittaa auton säilöön latoonsa. Siellä se ehti pölyttyä lähes 40 vuoden ajan ennen uudelleenlöytymistään.

Alumiinirungon lisäksi kyseisessä Daytonassa on muun muassa pleksilasista tehdyt ajovalot, sähkökäyttäiset ikkunat ja sisällä musta nahkaverhoilu. Ajokilometrejä on kertynyt reilut 36 000.

Kuva: RM Sotheby’s

-Alumiinirunko tekee autosta kevyemmän, mikä auttaa parantamaan ajosuoritusta. Kun tähän lisää alkuperäisen, hyvin säilyneen kunnon, käsissäsi on hyvin erityislaatuinen auto. Tämä on merkittävä löytö, sanoo klassikkoautojen asiantuntija Jared Zaugg uutissivusto CNN:lle.

Autoharvinaisuus on myynnissä kaikkien aikojen suurimmassa Ferrari-huutokaupassa, jonka järjestää huutokauppakamari RM Sotheby’s Italian Maranellossa 9. syyskuuta. Daytona on edelleen löytökunnossaan, ja se huutokaupataan kunnostamattomana. Ferrari-löydön hinnan arvioidaan kohoavan jopa 1,7 miljoonaan euroon.

UP