Belgian prinssi kiukustui yli 300 000 euron määrärahansa leikkaamisesta: ”Rikkoo ihmisoikeuksiani”

Kuva: pixabay.com
Jaa muillekin

Belgian prinssi Laurent on kauhistunut maan hallituksen aikeista leikata hänen vuotuista määrärahaansa.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan määräraha on tällä hetkellä 308 000 euroa, jota aiotaan nyt vähentää 10-15 prosentilla. Prinssi Laurentin, joka on kuningas Philippen veli, mukaan kyseessä on ihmisoikeusloukkaus ja hän on valmis viemään asian Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen.

Hallituksen kaavaileman leikkauksen syynä on prinssi Laurentin luvattomat tapaamiset ulkomaisten diplomaattien kanssa. Viimeisin näistä tapahtui heinäkuussa, kun hän osallistui Kiinan kansanarmeijan 90-vuotisjuhlaan suurlähetystössä.

Belgian pääministeri Charles Michel oli varoittanut prinssiä, että tämän tarvitsee pyytää lupaa ulkoministeriöltä ennen minkäänlaisia diplomaattisia toimia. Tästä huolimatta Laurent meni Kiinan suurlähetystöön ja julkaisi lisäksi Twitterissä kuvan juhlallisuuksien keskellä.

Prinssi Laurentin asianajajan mukaan heinäkuinen vierailu ei kuitenkaan olisi aiheuttanut ”minkäänlaista diplomaattista vahinkoa”. Asianajaja painottaa, että 54-vuotiaalla prinssillä ei ole mahdollisuuksia saada sosiaaliturvaa tai eläkettä eikä hänellä myöskään ole oikeutta tehdä palkallista työtä. Tämän vuoksi Belgian hallituksen aikeet vähentää määrärahaa ovat ”kaikkein olennaisimpien ihmisoikeuksien vastaisia”.

UP