Epäilyt Pohjois-Korean bioaseista vahvistuvat – loikanneella sotilaalla pernaruton vasta-aineita

Kuva: Pixabay.com
Jaa muillekin

Pohjois-Korean kehittelemistä biologisista aseista saatettu löytää jälleen uusi todiste, kertoo kansainvälinen uutistoimisto United Press International (UPI).

Etelä-Korean viranomaisten mukaan aiemmin tänä vuonna Pohjois-Koreasta loikanneella sotilaalla havaittiin nimittäin olevan pernaruton vasta-aineita verenkierrossaan. Tämä tarkoittaisi, että sotilas on joko altistunut pernarutolle tai rokotettu sitä vastaan. Eteläkorealaisen uutiskanavan Channel A:n mukaan hän oli saanut immuniteetin tappavaa tautia vastaan ennen loikkaamistaan.

Viranomaiset eivät ole paljastaneet sotilaan henkilöllisyyttä.

Pernarutto on vaarallinen tauti, joka tappaa noin 80 prosenttia bakteerille altistuneista henkilöistä 24 tunnin sisällä, mikäli nämä eivät saa hoitoa. Pernaruttoa hoidetaan antibiooteilla, ja sitä vastaan voidaan myös antaa rokotus.

Pohjois-Korean on epäilty kehittävän biologisten aseiden arsenaalia. Washington Post kertoi aiemmin tässä kuussa, että tiedustelulähteiden mukaan maa yrittää parhaillaan hankkia tarvittavaa teknologiaa bioaseohjelman luomiseksi, kuten suuria mikrobimääriä tuottavia tehtaita ja geenimuunteluun erikoistuneita laboratorioita.

UP

Pohjois-Korea valmistelee uutta vaarallista asetta – tehtaita ja laboratorioita jo rakenteilla?