Irlantilaiskylä ihmeissään: Kadonnut hiekkaranta ilmestyi uudelleen 33 vuoden jälkeen

Arkistokuva: Adrianna Calvo
Jaa muillekin

Irlantilaiset kylän asukkaat ovat päässeet nauttimaan jälleen hiekkarannasta, joka huuhtoutui pois yli 30 vuotta sitten. Asiasta kertoo Irish Times -sivusto.

Achillin saarella sijaitseva Dooaghin hiekkaranta tuhoutui kevätmyrskyjen myötä vuonna 1984, kun aallot veivät kaiken hiekan paikalta. Rannalle jäi pelkkää kalliota ja kiviä. Samalla lähes kaikki saaren hotellit ja kahvilat joutuivat sulkemaan ovensa turistien kaikottua.

Huhtikuun loppupuolella, 33 vuoden tauon jälkeen, meri alkoi kuitenkin työntää rannalle takaisin satoja tonneja hiekkaa. Brittiläisen Daily Mail -sivuston mukaan kaikkiaan 10 päivän aikana muodostui upea, 300 metriä pitkä hiekkaranta.

– Hiekkaranta oli pysynyt aina samanlaisena, kunnes vuosina 1984-85 riehuneet isot myrskyt tuhosivat sen. Tänä pääsiäisenä säässä oli kylmä rintama ja pohjoistuuli puhalsi tasaisesti ja vakaasti, mikä liikutti muualta irronnutta maa-ainesta tänne, kertoo Achillin turismipäällikkö Sean Molloy.

– Tämä on uskomaton esimerkki luonnon voimasta ja siitä, miten rannikko voi muuttua muutamassa päivässä.

Kyläläiset toivovat nyt, että hiekka tulee pysymään rannalla. Sitä mukaa, kun uutinen takaisin tulleesta hiekkarannasta on levinnyt, myös turisteja on alkanut jälleen saapua.

UP