Manchesterin isku sai paikalliset rientämään apuun: ”Me nousemme ja seisomme yhdessä”

Kuva: Adrianna Calvo / pexels.com
Jaa muillekin

Sosiaalinen media on näyttänyt voimansa, kun tieto pommi-iskusta Manchesterissa Britanniassa levisi eilisiltana.

Ainakin 22 ihmistä kuoli ja kymmeniä loukkaantui, kun itsemurhapommittaja iski yhdysvaltalaisen poptähti Ariana Granden konsertin jälkeen Machester Arenassa. Kuolonuhrien joukossa on lapsia. Äärijärjestö Isis on väittänyt olleensa iskun takana.

Mashable-sivusto kertoo, että kun tieto järkyttävästä tapahtumasta levisi myöhään eilen, alkoi sosiaalinen media täyttyä avuntarjoajien ilmoituksista. Yhteisöpalvelu Twitterissä moni paikallinen asukas ilmoitti hashtagilla #roomformanchester olevansa valmis majoittamaan konsertissa olleita, sillä iskun takia Manchesterin liikenne ajautui kaaokseen. Muun muassa areenan lähellä ollut Victoria Station -juna-asema sekä useita teitä suljettiin, mikä jätti monet konserttikävijät saarroksiin tapahtumapaikalle.

Majoituksen lisäksi paikalliset tarjosivat myös autokuljetuksia tai mahdollisuutta ladata älypuhelimia. Lisäksi kaksi paikallista hotelliketjua ilmoitti olevansa valmiita antamaan ilmaisen majoituksen niille lapsille ja nuorille, jotka olivat joutuneet eroon vanhemmistaan.

Viestisovellus Whatappissa taksikuljettajat puolestaan järjestäytyivät antamaan ilmaisia kyytejä niitä tarvitseville.

– Konserttiyleisö oli hyvin nuorta, ja moni heistä oli ilman vanhempiaan. Juuri siksi taksikyytejä tarvitsevilla ei ollut rahaa. Siinä vaiheessa tein päätöksen, että raha ei merkitse kaikkea. Me olemme osa Manchesteria ja meidän täytyy tehdä osamme siinä, että nämä ihmiset pääsevät turvallisesti kotiin, kertoo Sam Arshad StreetCars Manchester -taksipalvelusta Britannian yleisradioyhtiö BBC:n haastattelussa. Hän käski kuljettajiaan antamaan ilmaisia taksikyytejä niitä tarvitseville.

– Niin järkyttävää kuin se onkin, tämä on se, mikä tekee Manchesterista upean. Me nousemme. Me seisomme yhdessä. Ja autamme toisiamme, toteaa puolestaan toinen taksikuljettaja Facebookissa julkaisemassaan videossa.

Posted by Bob Azam on Montag, 22. Mai 2017

UP