Pomppulinna räjähti Espanjassa – yksi lapsi kuoli ja useita loukkaantui

Arkistokuva: Diego Parra / pixabay.com
Jaa muillekin

6-vuotias tyttö on kuollut ja useita muita lapsia loukkaantunut pomppulinnan räjähdettyä Espanjassa eilen. Asiasta kertovat muun muassa brittiläinen Daily Mail– ja espanjalainen Antena3-sivusto.

Onnettomuus tapahtui Gironassa sijaitsevan ravintolan puutarhassa iltapäivällä, kun ilmeisesti pomppulinnan venttiili petti ja paine pääsi kasvamaan liian suureksi. Tämä johti pomppulinnan räjähtämiseen, mikä lennätti leikkimässä olleet lapset korkealle ilmaan ennen kuin he putosivat maahan.

6-vuotias tyttö kuoli myöhemmin sairaalassa vammoihinsa. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantui kaikkiaan kuusi lasta, joista kaksi vakavasti. Lapset ovat iältään 3-11 -vuotiaita.

Pomppulinnan osia löytyi myöhemmin yli 35 metrin päästä tapahtumapaikasta. Osa niistä oli muun muassa ravintolan katolla ja puiden oksilla.

Paikalliset viranomaiset tutkivat onnettomuuden syytä. Pelastuslaitos ilmoitti tänään, että venttiilivian lisäksi pomppulinnalla ei ollut ilmeisesti virallista käyttölupaa ja se oli kiinnitetty maahan puutteellisesti.

UP